Ezek a legjobb alternatívák az El Caminóra

Befejezted az El Caminót, vagy másfelé teljesítenél hasonló kihívásokkal járó túrát? Összeállításunkban a legjobbakat mutatjuk be.

Az El Camino a világ egyik legnépszerűbb zarándokútja, amelyet évente közel háromszázötvenezren teljesítenek. A Santiago de Compostela katedrálisnál véget érő út forgalmas, így kevés teret ad a magány megélésére. Számos más útvonal található azonban a világon, amelyek hasonló élményeket adnak, mint az El Camino. Ezek tökéletesek azoknak, akik már teljesítették a híres zarándoklatot, és azoknak is, akik másfelé gyalogolnának.

Camino Mozárabe

Az El Caminónál rövidebb, ám nehezebb zarándokút a Camino Mozárabe, amely több útvonalat is tartalmaz. Ezek Andalúzia különböző pontjairól indulnak el, hogy aztán Méridában, a portugál határ közelében fussanak össze. A legrégebbi szakaszok római kori kereskedelmi utakat követnek, és Spanyolország gazdag történelmi kincseit is érintik.

A túrát el lehet kezdeni Granadában, Malagán, Almeriában is.

Az útvonalak összesen körülbelül ezerötszáz kilométer hosszú távot rajzolnak ki egészen a galíciai Szent Jakab sírig.

Via Transilvanica

Erdély legvarázslatosabb tájain vezet keresztül, és Romániát északról dél felé köti össze egy ezernégyszáz kilométeres túraútvonal, amely összesen száznyolc várost és falut érint.

A Via Transilvanica az ország északi részén fekvő Putnától a szerb határhoz közeli Szörényvárig vezet.

Via Francigena

Az El Caminóhoz hasonlóan legendás zarándokút a Via Francigena, amely a svájci Szent Bernát-hágónál indul és Róma örök városáig tart. Ez az egyik legrégebbi zarándokút Európában,

a teljes, történelmi útvonal az angliai Canterbury katedrálistól Péter és Pál apostolok sírjához vezet,

így több mint kétezer kilométeres. Teljesítése legalább kilencven napig tart.

Kumano Kodo

A Kumano Kodo egy hetven kilométeres zarándokút a Kili-félszigeten, Japán egyik legnagyobb szigetén.

Több ösvényből áll, amelyek a középkori Kumano templomhoz vezetnek, miközben csodás hegyeken és gyönyörű falvakon haladnak át.

Egy másik útvonal, a Shikoku Henro a Shikoku-szigeten ír le egy ezerkétszáz kilométer hosszú kört, hogy nyolcvannyolc templom meglátogatását tegye lehetővé.

Szent Olav útja

A norvégiai Szent Oláv útja egy másik ősi zarándoklat, amelynek hét lehetséges útvonala van, mindegyik

a trondheimi székesegyházhoz vezet, ahol állítólag Szent Olav van eltemetve.

A zarándokok 1032 óta járják az utakat, melyek mentén több menedékház is épült. A zarándoklat ideális időszaka május és augusztus között van, amikor az időjárási körülmények optimálisak a teljesítménytúrára.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

túraútvonalak | teljesítménytúra | gyaloglás | zarándoklat | séta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom