Ebben az európai városban a legnagyobb öröm parkba járni

Immár ötödik éve nyeri el Madrid az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kitüntető címét, a Tree City of the World elnevezést városi zöld közterületeiért.

Európa tele van fenntartható úti célokkal, legyen szó előremutató tömegközlekedési megoldásokról vagy zöld közterületekről. Van azonban egy olyan város, amelyet joggal nevezhetünk a fák legjobb barátjának.

Madrid fái immár ötödik éve kapnak nemzetközi elismerést az ENSZ-től.

A sorozatos győzelmük nem a véletlen szüleménye. 2019 és 2023 között kétszáztízezer fát ültettek városszerte, a madridi tanács pedig vállalta, hogy ezek számát a következő években további félmillióval növeli.

A fákkal teleültetett közösségi parkok pedig hatalmas népszerűségnek örvendenek. A helyiek és a turisták is előszeretettel töltik az idejüket az El Retiro, a Casa de Campo, a Parque del Oeste, a Madrid Río, a Parque Juan Carlos I és az El Capricho fáinak árnyéka alatt.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

kert | közpark | Európa | közterület | madrid

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram