Tényleg ezen a napon kapjuk a legolcsóbban a repülőjegyet?

Elterjedt nézet, hogy repülőjegyet leginkább kedden érdemes venni. De vajon van ennek a hitnek bármi alapja?

A szakértők szerint ez az elképzelés még az internet hőskorából ered, amikor a légitársaságok manuálisan, hetente frissítették a repülőjegy-ajánlataikat, többnyire kedd esténként, és ilyenkor nem ritkán ki lehetett fogni akciókat is.

Mára azonban a legtöbben úgy vélik, hogy ez az időzítés teljesen érvényét vesztette, noha a Skyscanner adatai szerint általában továbbra is a kedd a legolcsóbb nap, még ha nem is minden dátumon és minden viszonylaton.

Mint Laura Lindsay, a cég utazásitrend-szakértője elmondta,

a járvány előtt ez kiszámíthatóbban működött, de azóta kissé felborult a megszokott szezonalitás és a heti árképzési ciklusok is változtak.

Úgy tűnik, a keddnek egyre kevésbé van stabil helye a legolcsóbb foglalási napok listáján: az Expedia Travel Hacks 2022-es őszi jelentése szerint például, aki vasárnap foglal, átlagosan 15 százalékot is spórolhat a nemzetközi járatokon.

Ezt azonban nem a jegyek árából, hanem a jegyekre költött teljes összegből számolták ki, ami megtévesztő lehet, mert mutathatja azt a különbséget is, ami az inkább hétköznap foglaló, többet költő cégek, és a hétvégén repjegyet böngésző egyéni utazók költései között van.

A Google szerint nem lehet favoritnapot kiválasztani, mert aki hétvége helyett hétköznap vásárol jegyet, átlagosan csak 1,9 százalékot spórolhat.

Viszont, ha a foglalás napjára nem is, az utazás napjára vonatkozóan már úgy tűnik, levonhatunk bizonyos következtetéseket: az ARC globális légitársasági értékesítési adatbázis szerint például 2022 januárja és augusztusa között az Egyesült Államokból induló járatok átlagos retúr jegyárai 15 százalékkal voltak olcsóbbak a szerdai, mint a vasárnapi vagy hétfői utazásoknál.

Ha spórolni szeretnénk, lehet, hogy nem is a repülő a legjobb választás. Szakértők elmondták, mikor a legjobb repülővel, busszal és vonattal utazni.

(Forrás: Afar, képek: Getty Images)

legolcsóbb | repülőjegy | Nap | olcsó | foglalás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom