Döbbenetes képeken látszik, hogy teheti tönkre a világ legszebb panorámáit a légszennyezés

A légszennyezés a riói Krisztus szobron át a párizsi Eiffel-toronyig jelen van az életünkben, azonban a világ számos pontján még ennél is súlyosabb a helyzet. Egy új kezdeményezés hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen drasztikusan tudná megváltoztatni a világ ikonikus városképeit a szmog.

A világ számos pontján élet-halál harccá vált a légszennyezés elleni küzdelem. Egyes becslések szerint a globális népesség mintegy fele van kitéve a károsanyag-kibocsátásnak, mely

kutatók szerint évente akár 4,2 millió halálesetért is felelős lehet.

A HouseFresh nevű cég elhatározta, hogy egy különleges projekt keretében hívja fel a figyelmet a problémára. A minta Ghaziabad, a világ egyik legszennyezettebb városa, ahol a légszennyezés mértéke

a WHO által ajánlott koncentráció tizennyolcszorosa, a levegőminőségi index pedig a 0-50 helyett 169.

Ennek a városnak a mutatóit vette alapul a HouseFresh, hogy megmutassa, hogyan néznének ki a legnagyobb látványosságok és turisztikai attrakciók hasonló szmogszint mellett. Egyúttal a vállalat fel kívánja hívni a figyelmet arra is, hogy az emberek egy jelentős részének milyen körülmények között kell élniük.

Victoria-csúcs, Hongkong

Eiffel-torony, Párizs

A Megváltó Krisztus szobra, Rio de Janeiro

Szent Péter Bazilika, Vatikán

Kerry Park, Seattle

Mrs. Macquarie széke, Sydney

Tokyo Skytree, Tokió

Rockefeller Center, New York

The Shard, London

(Forrás: TimeOut, fotók: House Fresh)

egészség | szmog | utazás | attrakciók | látnivalók

FOLYTASD EZZEL

Március 1-től új időszámítás kezdődik a magyar közlekedésben: több mint négymillió embernek lesz könnyebb

Ma este tíz után vagy holnap hajnalban utaznál a MÁV-val? Nagyon vigyázz, mert könnyen bajba kerülhetsz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom