Légtisztítók összehasonlítása - útmutató a választáshoz

A légtisztító mint háztartási berendezés néhány országban már régóta népszerű, szinte kötelező tartozéka az otthonoknak. Hazánkban - bár szükség lenne a használatára - még kevésbé elterjedt. Ismerjük most meg közelebbről!

A légtisztítók fontossága

Hazánk légszennyezettségi adatai elkeserítőek, vannak kifejezetten magas értékeket mutató területek. A lakás szellőztetése napi rutinfeladat, azonban sok esetben nem a kívánt, tiszta levegő kerül otthonunkba. Nehéz a beltéri levegőt egy kiadós szellőztetéssel megtisztítani a káros anyagoktól.

A megoldás egy otthoni légtisztító lehet, amely mindenképp hosszú távú és megtérülő beruházás.

A Xiaomi termékei között bátran nézelődjünk, ha minőségi terméket keresünk, hiszen a kínai gyártó a mindennapokban szembesül az égető problémával, első kézből származó tapasztalatokat használ fel a termékek fejlesztése során.

Elengedhetetlen a légtisztítók összehasonlítása döntés előtt

Mivel a magyar háztartások többségében a légtisztító még nem számít olyan alapvető berendezésnek, mint egy hűtő, mosógép vagy sütő, ezért nem is ismerjük annyira. Ha eldöntjük, hogy szükségünk van rá, kihívás, melyik is a legmegfelelőbb számunkra.

A modern Xiaomi légtisztítók termékjellemzői, összehasonlítása garantáltan egy kis segítség, útmutató a vásárláshoz, hiszen van néhány dolog, amire feltétlenül figyelni kell, hogy a hatékony működés biztosított lehessen. Nézzük, melyek ezek!

  • A felhasználási hely, terület nagysága

Amikor légtisztítót választunk, tudni kell, hogy a lakáson belül hova fog kerülni, melyik helyiségbe, és annak mekkora az alapterülete. A javasolt felhasználási terület nagyságának növekedése szerint nagyobb lefedettségű terméket kell a hatékonyság miatt választani.

  • Tisztítási hatékonyság

Az általában kisebb hálószoba, dolgozószoba 22-38 m2 nagyságára elegendő a Mi Air Purifier 3C, mely 320 m3/h hatékonysággal dolgozik, míg egy nappali, netán egész lakás esetében a 600 m3/h hatékonyságú, legmagasabb szintű légtisztító a megfelelő választás. Érezhető a különbség és nem elhanyagolandó.

  • Termék mérete és zajtartománya

Fontos, mekkora hely áll rendelkezésre a lakás helyiségén belül, vagyis gondoljuk át, hogy a légtisztító mekkora helyet foglal el, és ennek megfelelően alakítsuk ki neki a helyet.

A zajtartomány értékei között nincsenek akkora különbségek a légtisztítók esetében, de számolni kell ezzel a tulajdonságával.

Miért használj légtisztítót?

Ami minden termékről elmondható, és amiért kifejezetten ajánlott egy légtisztító minden otthonba, hogy a beltéri levegőt megszűri számos vírustól, baktériumtól és pollentől, valamint a passzív dohányzás ellen is véd. Sőt, a kellemetlen szagoktól mentessé teszi a levegőt!

Az egészségmegőrzés és -védelem saját felelősségünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk érte. Kezdjük a levegőminőség javításával otthonunkban!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom