Lilára változott a határmenti tó vize, új óvintézkedéseket hoztak Németországban

A bajorországi Füssen városa mellett, közvetlenül az osztrák határ mentén fekvő Gipszbánya-tó (Gipsbruchweiher) felszíne április elején borult intenzív lila színbe.

A változás nem szennyeződésnek, hanem a természeti tényezők ritka együttállásának köszönhető. A látvány viszont annyi látogatót vonzott a tóhoz, hogy a város úgy döntött, lezárja a Faulenbacher-völgyhöz vezető utakat – írja a Telex.

Stefan Fredlmeier, Füssen turisztikai igazgatója azzal indokolta a döntést, hogy a Faulenbacher-völgy nagyon érzékeny terület, ami „abszolút alkalmatlan” ekkora forgalomra.

Ezért a tavat egy ideig csak gyalog vagy kerékpárral közelítheti meg az érdeklődők tömege.

A vízfelszín intenzív lila színe a napokban már halványulni kezdett, a következő napokra pedig a tó visszanyerheti a megszokott régi színét.

Idén különösen élénk színben pompázott az egykori gipszbánya tavacskája, ami utoljára négy éve öltözött bíborba. A ritkán látható természeti jelenséget lila baktériumok okozzák, amelyeknek meghatározott feltételekre van szükségük a szaporodáshoz: a baktérium megjelenésének előfeltétele, hogy kevés oxigén és kén legyen a vízben. A mikroorganizmusok nem veszélyesek sem az emberre, sem az állatokra.

Ha felfedeznéd a tavaszi Európát, ezekben a helyekben nem fogsz csalódni.

(Forrás: Telex, képek: Getty Images)

látványosság | Németország | víz | Gipszbánya-tó | lila

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom