Egy gyönyörű skót loch-ra néz ez a romokra épített ház

Az építészek nem akarták elrejteni a tó melletti épületet, inkább direkt kihangsúlyozták, hogy a ház is felerősítse a táj szépségét. Sikerült a terv.

A WT Architecture tervezte ezt s lineáris, háromszintes házat a skót felföldön, Loch Tummelnél. A Loch Tummel egy négy kilométer hosszú loch, azaz tó, melynek partján fekszik ez a csodás otthon. A házat úgy tervezték az építészek, hogy tudatosan legyen gyönyörű:

nem akarták elrejteni és hangsúlytalanná tenni, de mégis egy olyan eredeti épület volt a cél, ami azt a hatást kelti, mintha a természetből nőtt volna ki, nem pedig csak odahelyezték.

A házat egy 18. századból maradt kertfalromhoz építették és egy viktoriánus korabeli parasztház helyén áll.

Az otthonban először egy dupla belmagasságú konyha fogad, a kilátás drámája pedig egyre csak nő egészen a ház északi végéig, ahol kitárul az üvegfalakon át a hihetetlen panoráma.

A kortárs házhoz edzőterem és borospince is tartozik, a hálószobák pedig terasszal néznek a pompás kilátásra.

(Fotók: Dapple Photography, Nathan Harrison)

loch tummel | dizájn | nagy sztori | ház | Skócia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom