Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Úgy tűnik, idén nem fogunk szűkölködni a hosszútávú vonatos utakban.

Nemrég írtunk a Byway repülőmentes útvonaláról, amely átszeli fél Európát, a Tailor Made Rail ajánlatával pedig tíz nap alatt az egész kontinensen áthaladhatunk.

Az utazás Londonból indul, ahol a Brüsszelbe tartó Eurostarra szállnak fel a résztvevők. Innen német Intercityvel mennek tovább Frankfurtba, majd Münchenbe, ahol eltöltenek egy éjszakát, majd a Chiemsee és a salzburgi hegyek látványával feltöltődve érkeznek meg Budapestre.

Innen dél körül indulnak tovább Bukarestbe, ahol az éjszakát is töltik. Másnap a bolgár Ruszébe utaznak tovább, majd Szófiába érkeznek, ahol még jut idő egy röpke városnézésre, mielőtt felszállnának az Isztambulba tartó hálókocsis vonatra.

A város felfedezésére három nap áll rendelkezésre, és még egy csobbanásra is juthat idő a tengerben. A visszautazást már egyénileg kell megoldani, amire az utazási iroda a repülést javasolja, de persze vonattal is vissza lehet csorogni, akár kappadókiai kitérővel.

Ezek lesznek az idén Európa legjobb vonatútjai, a Skót-felföld lenyűgöző világa pedig elképesztően stílusos vonatúton tárul fel.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

budapest | vonat | Isztambul | london

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom