Még soha nem tett ilyet a világ legismertebb múzeuma, de nagyon örülünk neki

Békeidőben az esőnapos programok egyik legjobbja a múzeumlátogatás, és bár mostanában erre nem nagyon van lehetőségünk, illetve esőből is kevesebbet kapunk, a párizsi Louvre lehetővé teszi, hogy hosszú órákat barangoljunk az intézmény falai kozött – ingyen és online.

A világ leglátogatottabb múzeuma létrehozott egy online platformot, ahová valamennyi műalkotását feltöltötte.

Ez pedig összesen 480 ezer darabot jelent.

A weboldal a múzeum nyolc részlegének gyűjteményét mutatja be a reneszánsz szobroktól kezdve az egyiptomi régiségeken át a világ minden tájáról származó művészek által festett képekig.

"A Louvre leporolja a kincseit, és megmutatja a kevésbé ismert darabjait is. Először a történelemben bárki ingyenesen hozzáférhet a teljes gyűjteményhez a számítógépéről vagy az okostelefonjáról, függetlenül attól, hogy a műtárgyak a múzeumban, kölcsönben vagy egy raktárban pihennek-e. A Louvre lenyűgöző kulturális öröksége tehát csak egy kattintásnyira van már. Biztos vagyok benne, hogy a digitálisan elérhető tartalom tovább fogja ösztönözni az embereket arra, hogy valamikor majd eljöjjenek a Louvre-ba, és aztán személyesen fedezzék fel a gyűjteményt" – mondta Jean-Luc Martinez, az intézmény első embere.

A hatalmas kollekciót egyszerű vagy speciális keresésekkel lehet felfedezni kurátori osztályonként, illetve tematikus albumok mentén. Az oldalon egy interaktív térképet is találni, melynek segítségével szobáról szobára járható be az egyre bővülő gyűjteménnyel rendelkező múzeum.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében október végén bezárták a Louvre-t, így olyan világhírű műalkotások úszták meg a tömegeket, mint a Mona Lisa vagy a Milói Vénusz.  A múzeum továbbra is zárva van a nagyközönség  előtt, jelenleg felújítások zajlanak az épületben. 

Ha már végképp nem tudunk mihez kezdeni magunkkal a négy fal között, íme néhány további remek tipp a túlélésre!

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

online | párizs | Virtuális | louvre | digitális

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom