Lehet, hogy a te járatodat is érinti a létszámhiány miatti járattörlés

A Lufthansa frankfurti és müncheni járatokat törölt a 2023-as nyári menetrendjéből, hogy megelőzze az utolsó pillanatos járattörlések nyomán kialakuló káoszt.

Továbbra is személyzethiánnyal küzd a német légitársaság, ezért 34 ezer járatot töröl március végétől október végéig, ami a tervezett menetrend mintegy tíz százalékát teszi ki, ezen belül pedig a budapesti útvonalon is lesznek ritkítások.

Ezt csakúgy, mint tavaly, a krónikus létszámhiánnyal indokolja az idén év végéig húszezer alkalmazott felvételét tervező cég, amely a nyári csúcsidőszakig már nem tudja feltölteni az állományt.

Többek között nincs elég pilóta az európai gerincvonalakon közlekedő A320-as családba tartozó gépekre.

A légitársaság olyan útvonalakon ritkít, ahol naponta több járat is közlekedik, illetve olyanokat törölt, amelyekre egyelőre kevés foglalás érkezett, mindezzel megkönnyítve az érintett utasok átfoglalását.

Nem a Lufthansa az egyetlen, amelynek járatritkításai Budapestet is érintik, a Ryanair kínálatából szintén hiányzik idén néhány útvonal.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images)

 

menetrend | lufthansa | létszámhiány | ritkítás | járattörlés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom