Csütörtöktől rengeteg repülőjáratot fognak törölni egy hatalmas sztrájk miatt

Ha akkortájt utaznál és ezzel a légitársasággal, akkor nagyon könnyen lehet, hogy téged is érint. 

Figyelmeztető sztrájkot tart csütörtöktől a Lufthansa földi személyzete, ami járattörlésekkel is jár, írja a HVG.

A körülbelül 25 ezer emberes földi személyzet munkabeszüntetése csütörtökön reggel négy órakor kezdődik és szombaton reggel hét óra tíz perckor ér véget.

Az alkalmazottak az órabérek 2,8 eurós (1100 forintos) emelését követelik, valamint a  túlóradíjak növelését is. A Verdi szakszervezetnek ez a harmadik sztrájkja mostanában, eddig két figyelmeztető sztrájkot tartottak. Most hétfőn viszont bejelentették azt is, hogy szombattól sztrájkba lépnek azok az alkalmazottak, akik a Lufthansa Cargo gépeinek berakodását irányítják, vagy a rakományok kezeléséért felelősek. A szakszervezet követeléseiről március 13-14. között lesz újabb egyeztetést a vállalatvezetéssel.

A HVG értesülései szerint a Budapest Airport egyelőre nem tudja, mennyiben fogja a Budapestről induló és ide érkező járatokat érinteni a sztrájk. A Lufthansa földi személyzete február elején és közepén is sztrájkolt a béremelésért, ezek több száz járat törlésével jártak, melyek hazai viszonylatban a Budapest-Frankfurt, illetve Budapest-München járatokat érintették.

(Fotó: Unsplash, forrás: HVG)

sztrájk | repülés | lufthansa

FOLYTASD EZZEL

Egykor kivégzések helyszíne volt, most egy euróért teniszezhetünk ezen az európai főtéren

Ez az európai ország nem javasolja az utazóknak, hogy olyan helyre menjenek, ahol sok az orosz turista

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram