Csak a hétvégén tizenhatezer oltatlant küldtek karanténba Magyarország határán

Többórás torlódás alakult ki a román határátkelőkön a hazalátogató vendégmunkások és a járványügyi intézkedések miatt, valamint rengeteg embert küldtek karanténba és a magyar-román határnál.

A román határrendészet hétfői közleménye szerint Magyarország felől több mint 110 ezren léptek be az országba vasárnap, ami 250 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos (szombati) napjához képest. A román média szerint esetenként öt-hat órát is kellett várakozniuk a belépésre jelentkező utasoknak, sok esetben pedig a beoltatlanok hátráltatták a határátkelést, akik azon háborodtak fel, hogy szülőhazájukba karácsonyra hazatérve karanténba kell vonulniuk.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter arról számolt be, hogy

a hétvégén 16 ezer, Romániába belépő beoltatlan embert küldtek karanténba.

A tárcavezető ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte, hogy az érintettek a közegészségügyi hatóság (DSP) szolgálatot teljesítő alkalmazottain töltik ki mérgüket, szerinte ugyanis

az embereknek meg kell érteniük, hogy Romániába hazatérve is ugyanolyan szabályokat kell betartaniuk, mint azokban az országokban, ahol dolgoznak vagy amelyeket meglátogatnak az Európai Unióban.

A román határrendészet honlapján elérhető adatok szerint hétfőn délben már az ország egyetlen határátkelőjén sem haladta meg az egy órát a várakozási idő a belépő oldalon. A román média azonban a korábbi évek tapasztalatai szerint azt jósolta, hogy a hétvégi roham lecsengése után a karácsonyt megelőző 24-48 órában újabb torlódást okozhatnak a határátkelőkön a külföldön dolgozó román vendégmunkások.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

oltás | karantén | covid-19 | korona | oltatlan

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom