Biztonságos úti cél most Magyarország? Ezt gondolják az amerikaiak

Meglepően sokan vélik úgy, hogy a háború nem áll meg az ukrán határnál.

Korábban már írtunk arról, hogy a háború miatt drasztikusan visszaestek a repülőjegyfoglalások Európán és Oroszországon belül egyaránt, ugyanakkor az Egyesült Államokból érkezők száma egyelőre nem csökkent jelentősen, igaz, ők főleg Nyugat-Európát részesítik előnyben, ha a kontinensünkre érkeznek.

Most az Euronews gyűjtötte össze, milyen kérdések vetődnek fel a leggyakrabban az angolszászokban a közép-európai utazásokkal kapcsolatban. Ezek között szerepel az is, hogy továbbra is biztonságos-e az Ukrajnával szomszédos országokba repülni, például Lengyelországba és Magyarországra.

Az ezzel kapcsolatos kétségeket tükrözi, hogy az MMGYGlobal utazási iroda nemrégiben végzett felmérése szerint

az ukrajnai háború kétszer nagyobb valószínűséggel érinti az amerikaiak európai látogatási terveit, mint a Covid.

A válaszadók hatvankét százaléka aggódik amiatt, hogy a háború a szomszédos országokra is átterjed, és negyvenhét százalék még vár a foglalásokkal, miközben figyeli a helyzet alakulását.

A CNN Travel megkérdezte a Magyar Turisztikai Ügynökséget is az itteni helyzetről, mely azt a választ adta, hogy "Magyarország továbbra is biztonságos ország, és az élet a megszokott módon folyik."

A háború miatt sem az Egyesült Államok, sem Nagy-Britannia nem változtatott a Magyarországot érintő utazási tanácsain, bár hozzá kell tenni, hogy Amerika Magyarországot az összes többi, Ukrajnával határos országgal együtt a járványhelyzet miatt már tavaly november óta az utazásra nem javasolt országok között tartja számon.

Ugyanakkor bűnözés és terrorizmus szempontjából az országot az alacsony kockázatú régiók közé sorolták, de az országprofilban általános tanácsként figyelmeztetnek arra, hogy fontos az óvatosság a zsúfolt turistaövezetekben és tömegközlekedési eszközökön, valamint érdemes kerülni a tüntetéseket és a tüntetőkkel való konfrontációt.

Vajon átírhatja akár a nyári utazási terveket is az ukrajnai háború? Ebben a cikkben jártunk utána. Itt pedig arról számoltunk be, hogyan hat a fegyveres konfliktus a budapesti albérletárakra.

(Forrás: Euronews, CNN, képek: Getty Images)

 

veszély | amerika | usa | utazás | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom