Nagyon áldásos újítás érkezhet a magyarok egyik kedvenc úti célján

Spanyolország néhány népszerű tengerparti városát hamarosan új vasútvonal kötheti össze, ha megvalósul a terv, amit egy mérnökökből, vasúti szakértőkből és ingázókból álló csoport terjesztett elő.

A javaslat szerint a Malaga és Fuengirola közötti útvonalat meghosszabbítanák a Costa del Sol mentén, így az a bámulatos panorámát nyújtó Guadalhorce-völgyön keresztül elérne egészen Marbelláig, sőt, akár San Pedro Alcantaráig is. A tengerparti üdülővárosok között pedig a menetidő maximum negyvenöt-ötven percre korlátozódna. Jelenleg ugyanis csak fuvarmegosztó szolgáltatásokkal lehet ott közlekedni. Az új rendszer egyben a Costa del Sol-i kórház és a buszpályaudvar könnyű elérhetőségét is biztosítaná.

Marbella

Arra, hogy merre haladjon az útvonal, több javaslat is született. Érinthetné például Alhaurin de la Torrét, Alhaurin el Grandét, Mijast és Coint, melyek mint távolabb találhatók a parttól.

Mijas

Így a turisták is könnyebben felfedezhetnék fel a partmenti és az eldugottabb kisvárosokat. Például La Cala de Mijas egykori halászfaluját, amely a tizenkét kilométeres, strandokból és üdülőkből álló partszakaszon, Mijas Costán található. A névrokon, Mijas vagy Mijas Pueblo viszont tíz kilométerre fekszik a parttól, a Sierra del Mijas hegyvonulat négyszáz méter magasan fekvő lejtőin. Fehérre meszelt, virágokkal díszített házai autentikus mediterrán hangulatot árasztanak, akárcsak Alhaurin el Grande, ahol egy templomot, sőt, még gótikus kastélyromokat is találunk, egy százhúsz éves olívaolaj-sajtoló pedig kóstolókat kínál.

Alhaurin el Grande

Az új útvonal ugyanakkor nemcsak a turistáknak kedvezne, hanem a népességet is kedvezőbben oszthatná el a tartományban. Ezzel egyben segíthetne a lakhatási problémák megoldásában is, mert a parttól távolabb olcsóbbak a házak, és az ott jelenleg viszonylag elszigetelten élők is jobban bekapcsolódhatnának a régió vérkeringésébe.

Napfényben úszó tengerpart, karnevál, és sonka – Ezt tudja télen Andalúzia.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

spanyol | vasút | spanyolország | andalúzia | malaga

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom