Újabb fantasztikus ország indít programot a digitális nomádoknak

A kiterjesztett vízumprogramnak köszönhetően már Málta is tárt karokkal várja a távmunásokat, így hamarosan akár csodálatos strandjainak valamelyikéről is dolgozhatunk.

Málta legfeljebb egy évre adja meg a Nomad névre keresztelt tartózkodási engedélyt, amelyet az Európai Unión túl például az Egyesült Államokból érkező digitális nomádok is igényelhetnek.

A jelentkezésnek természetesen vannak feltételei: koronavírus elleni oltással kell rendelkezniük, igazolniuk kell, hogy távolról dolgoznak, ráadásul olyan cégnél, amelynek a székhelye nem Máltán található.

Azok, akik egy évnél tovább maradnának a szigetországban, kérvényezhetik majd vízumuk megújítását. A tájékoztatás szerint kifejezetten várják azokat a személyeket, akik a technológia segítségével távolról is tudnak dolgozni, emellett pedig kedvük van egy új országot és annak kultúráját felfedezni.

És hogy mi minden szólhat Málta mellett? A mediterrán életmód, a szélessávú internet, a fejlett egészségügyi szolgáltatások, az angol mint hivatalos nyelv, amely feltehetően megkönnyíti majd a jelentkezők dolgát akkor, amikor a helyiekkel kell kommunikálniuk. Mindemellett Málta partjainál kristálytiszta víz várja a digitális nomádokat.

Ahogy arról a Roadster is beszámolt, az európai távmunkások számának növekedése miatt Spanyolország is úgy döntött, csatlakozik Görögországhoz, Horvátországhoz, Észtországhoz, valamint Georgiához, és digitális nomád vízumot vezet be. A tizenkét hónapos tartózkodási idő alatt a vállalkozók adókedvezményeket is kaphatnak.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

digitális nomád | home office | utazás | nagy sztori | távmunka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom