Be ne gyere autóval Budapestre március 15-én! Irgalmatlan lezárások lesznek szinte az egész városban

A március 15-i rendezvények és gyűlések miatt finoman szólva is jelentős forgalomkorlátozás lesz szombatig a főváros több pontján.

A tájékoztatás szerint a forgalmirend-változások Budapest I., V., VII., VIII., IX. és XI. kerületében lesznek, írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

Szerdán hajnali három órától lezárják a Múzeum körút külső sávját a Kálvin tér irányába a Bródy Sándor utca és a Kálvin tér között, valamint az Astoria irányába a Bródy Sándor utca és a Múzeum körút 2. szám között, csütörtökön 0 órától péntek éjfélig pedig lezárják a Pollack Mihály teret, írja a BRFK.

Pénteken hajnali három órától délután 16 óráig lezárják a Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között, a Múzeum utcát a Szentkirályi utca és a Múzeum körút között, az Üllői utat a Szabó Ervin tér és a Kálvin tér között, a Múzeum körutat a Lónyay utca és az Astoria között és a Kecskeméti utcát a Magyar utca és a Kálvin tér között.

A BRFK arról is tájékoztatott, hogy pénteken 6 órától szombat hajnali 3 óráig lezárják az Erzsébet hidat, a Szabad sajtó utat és a Kossuth Lajos utcát, 7 órától 14 óráig a Rákóczi utat az Astoria és a Blaha Lujza tér között, 8 órától 21 óráig az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, valamint 12 órától 20 óráig a Szabadság hidat. Pénteken délelőtt szakaszosan lezárják a Kossuth Lajos tér - Akadémia utca - József Attila utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák Ferenc tér - Károly körút - Astoria útvonalat.

Több helyszínen tilos lesz megállni, a BRFK közlése szerint szerdán este 20 órától a Balassi Bálint utcában, csütörtökön a Pilvax közben, csütörtökön és pénteken a Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, valamint a Pollack Mihály tér teljes területén.

Csütörtöktől tilos megállni az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hajós utca között, a Széchenyi felső rakparton a Garibaldi utca és a Széchenyi tér között, a Magyar utca mindkét oldalán a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között, a Wesselényi utca páros oldalán a Rumbach Sebestyén utca és a Dohány utca között, a Hunyadi János út mindkét oldalán a Szabó Ilonka utca és a Dísz tér között, valamint a Palota út mindkét oldalán a Várpalota lift és a Tábor utca között, írta a BRFK.

Azt is közölték, hogy a nemzeti ünnep napján tilos lesz megállni a Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Puskin utca minkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, a Szentkirályi utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Múzeum utca között, a Trefort utca mindkét oldalán, a Baross utca mindkét oldalán a Szabó Ervin tér és a Szentkirályi utca között, és az Üllői út mindkét oldalán a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között.

Pénteken időlegesen tilos lesz megállni az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó előtt és a Deák Ferenc utca mindkét oldalán, este pedig tilos megállni a Balassi Bálint utca páros oldalán a Kossuth tér és a Stollár Béla utca között, valamint a Falk Miksa utca páros oldalán a Szalay utca és a Markó utca között. A BRFK arra kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

(Fotók: Unsplash)

március 15 | bkk | ünnepség | budapest | forgalomkorlátozás

FOLYTASD EZZEL

Egykor kivégzések helyszíne volt, most egy euróért teniszezhetünk ezen az európai főtéren

Ez az európai ország nem javasolja az utazóknak, hogy olyan helyre menjenek, ahol sok az orosz turista

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram