Massimo Bottura Firenze után Beverly Hillsben nyitott Gucci Osteriát

Massimo Bottura korunk egyik legismertebb és legkeveltebb séfje. A rendkívül szimpatikus gasztrozseni tavaly Budapesten járt a Brain Baron, akkor sikerült nekünk is beszélgetnünk vele, ami a második Roadster magazin egyik kedvenc anyaga lett. Elég erős időzítéssel, az Oscar-időszakban nyitotta meg az Olaszországon kívüli harmadik olyan éttermet, mely nevéhez fűződik, szám szerint pedig a második Gucci Osteria várja vendégeit, Firenze után immár Los Angelesben.

Bottura munkássága, hozzáállása és ízei megannyi híres embert is inspirálnak, jó barátságot ápol Bradley Cooperrel, Adrien Brodyval, Gerald Butlerral, Spike Lee-vel és Alfonso Cuarónnal is. Elképesztő személyiség, aki mellett nem lehet elmenni szótlanul, közvetlensége és barátságossága annak ellenére is megmaradt, hogy gyakorlatilag nincs az a gasztronómiai elismerés, amit ne zsebelt volna be, kitartó munkájával, örök optimista hozzáállásával és elképesztő kulináris ismereteivel, előremutató ötleteivel.

A Netflix Chef's Table sorozatának a vele készített epizódja lett a legnépszerűbb: több mint huszonötmillióan látták a séf életművét bemutató részt.

Első külhoni éttermét, a Ristorante Italia di Massimo Botturát Isztambulban találjuk, a második, Torno Subito néven Dubajban kapott helyet, és a harmadik Botturához köthető étterem (ami nem Olaszországban van) éppen a 2020-as Oscar-szezonban debütált Los Angeles legelőkelőbb negyedében.

A firenzei Gucci Osteria egyik vendégtere
Ryuto Miyake illusztrációi az Osteria fogásairól

Az új Osteria koncepciója némiképp eltér az első Gucci-kollaborációs firenzei étteremtől, annyiban viszont hasonlít, hogy Beverly Hillsben is a Gucci házában kapott helyet, akárcsak a Palazzo della Mercanzia esetében.

Az amerikai testvér ugyanúgy viszi a fashion-vonalat, ám korántsem annyira díszes és elegáns, mint az első Gucci–Bottura étterem.

Hiába Hollywood, muszáj kaliforniai érzést kölcsönözni, ami a kulisszák mögött sokkal lezserebb, mint gondolnánk. Firenzében tehát a teljes olasz pompa a rendezőelv, míg Los Angelesben a simítottabb elegancia.

Az amerikai fogások kerülnek előtérbe, persze mindenhez társítva az olaszos érzést, ízeket. Ugyanúgy "comfortfoodból" áll az osteria választéka, de Bottura sokkal több halételt szerepeltet a menün, ráadásul szép sornyi vegetáriánus opciókkal is készülnek, reflektálva a város igényeire. Azért a rizottók, tortellinik innen sem hiányozhatnak, de az ikonikus Emilia burgert is megrendelhetik a kaliforniai ínyencek.

Osteria Gucci, a Rodeo Drive-on

Arról is tudni, hogy merre terjeszkedik még a gasztrozseni: a következő állomás a tokiói Ginza lesz, de ezzel be is fejeződik a növekedés. Felmerülhet a kérdés, hogy Bottura miért nem nyit a második otthonának mondható New Yorkban, amire a Food & Wine-nak elég érthető választ adott:

"Helyiként létezem New Yorkban. És enyém a világ összes ideje abban a városban, anélkül, hogy meg tudna csócsálni. Ezért nem fogok sosem New Yorkban éttermet nyitni... szeretném megélni és élvezni, nem munkának tekinteni. Sétálni, beszippantani a szabadságot... ez a legjobb dolog."

Ez is érdekelhet:

Ismét Olaszországban találjuk a világ legjobb éttermét

2016 után ismét a tekintélyes lista élen végzett a legendás Massimo Botturához köthető modenai Osteria Francescana. 

(Fotók: Gucci, la.eater.com) 

 

gucci | Firenze | gucci osteria | étterem | massimo bottura

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom