Forralt borral és karácsonyi menüsorral indulnak a MÁV adventi vonatai

Idén két szomszédos főváros karácsonyi vásárára is adventi hangulatban utazhatunk.

Budapestről Bécsbe Advent EuroCity, Pécsről Zágrábba pedig Zágráb Advent Expressz néven indul különvonat.

Bécsbe  november 26-án, december 3-án, 10-én és 17-én a Keleti pályaudvarról 8:01-kor indulnak az Advent EuroCityk kelenföldi, tatabányai, komáromi, győri, mosonmagyaróvári és hegyeshalmi megállókkal, visszafelé pedig 18:04-kor  szállhatunk fel a vonatra, és este kilencre már Budapesten is vagyunk.

A gyermekjegyek 5 euróba (kétezer forintba) kerülnek, a felnőttjegyek 30 eurónál (12 ezer forintnál) kezdődnek egy útra.

A zágrábi különvonat december 3-án 6:17-kor indul Pécsről, a határig pedig megáll Szentlőrincen, Dombóvár-alsón, Kaposváron, Somogyszobon és Gyékényesen. A 11:26-os érkezés után 6 órát lehet eltölteni a horvát fővárosban, és a látogatók 23:31-kor érkeznek vissza Pécsre. A menetjegy ára oda-vissza 31 euró felnőtteknek, 14 éven aluli gyermekeknek pedig 21 euró, de mi erre a vonatra online már nem találtunk jegyet.

A járatok különlegessége, hogy étkezőkocsi is található bennük, ahol az Utasellátó karácsonyi menüsorát és forralt borát is megkóstolhatjuk.

A budapesti karácsonyi vásárok is megnyitottak már, és Európa-szerte nagy a választék adventi eseményekből.

(Forrás: Sokszínű Vidék, képek: Unsplash, Getty Images)

vásár | advent | karácsony | Zágráb | bécs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom