Az enyhe időjárás lerövidítette a barna medvék téli álmát: egy ilyen éhes medve támadt brutálisan egy dán turistára Macedóniában

Medve támadt egy dán turistára Észak-Macedóniában, a férfi szerencsére túlélte a találkozást.

Egy barnamedve támadt egy dán síelőre a Sar-hegységben, közölte Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja kedden. A turista megsérült, de túlélte a támadást.

A hivatalos közlemény szerint a medve egy freeride-ban (pályán kívüli, szűzhavon történő lesiklás) részt vevő csoport egyik tagját támadta meg az egyik ismert síközpont, Popova Sapka közelében a Koszovó és Észak-Macedónia határán található Sar-hegységben.

A medve a síelő lábát harapta és karmolta meg. A mentőegység a sérült síelőt a közeli tetovói kórházba szállították. A szakértők szerint az enyhe időjárás lerövidítette a barnamedvék téli álmát, és egyre több éhes állat jelenik meg a környéken.

(Fotó: Unsplash)

medvetámadás | téli álom | macedónia | barna medve | tavasz

FOLYTASD EZZEL

A sztratoszférából ugrottak ki az oroszok, elképesztő, hogy hol értek földet

Nem járnak a vonatok az ország egyik legnépszerűbb vonalán, erre számíthat az, aki hétvégén kirándulni menne a térségbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom