Miért szükséges karbantartani a pneumatikus rendszereket?

A karbantartás az ipari berendezések esetében szinte gyakorlatilag megkerülhetetlen, a pneumatikus rendszerek és rendszerelemek sem jelentenek kivételt. A karbantartás elmaradása súlyos következményekkel járhat, szerencsére van néhány jól tetten érhető jelenség, melyek egyértelműen felhívják a figyelmet a karbantartás időszerűségére.

A karbantartás hiányának súlyos következményei lehetnek

Ha elmarad a karbantartás vagy éppen nem hiánytalan az elvégzése, akkor egyes gépek, rosszabb esetben teljes gyártósorok hatékonyságának súlyos mértékű romlását idézheti elő. De nem csak ez jelent problémát, ugyanis a karbantartás hiánya az előállított termékeken is meglátszódhat bizonyos esetekben.

Ez igencsak komoly problémát jelenthet, ha belegondolunk, ugyanis nem elég, hogy csak mérsékelt hatékonysággal dolgozik a gyártósor, de még az előállított termékek minősége is kifogásolható.

A rossz minőség két következménnyel járhat. Egyrészt az elkészített termékek egy része jobb esetben bekerül a selejt közé, és soha nem hagyja el a gyár területét, másrészt elképzelhető, hogy a minőségileg kifogásolható termékek is valahogy eljutnak a vevőhöz.

Az utóbbi eset azért is nagyon problémás, mert ez a forgatókönyv a gyár hírnevét is aláássa, hiszen ki szeretne a jövőben onnan vásárolni, ahonnan a legutóbb selejt termékeket kapott. Tehát azt lehet mondani, hogy a nem megfelelően karbantartott pneumatikus rendszerek működésének minden esetben jelentős anyagi vonzata van, ráadásul rosszabb esetben a gyár a saját jó hírét is kockára teszi.

Érdemes figyelni és azonnal cselekedni

A legtöbb helyen vannak kötelező időszakos karbantartások, melyek gyakoriságát az előírás és a minőségirányítás határozza meg. Azonban a kötelező karbantartásokon kívül is ajánlott figyelemmel kísérni gépeink és gyártósoraink működését, termelékenységét, valamint a gyártott termékek minőségét. Megfelelő monitorozással észre lehet venni a megszokottól eltérő, rendellenes dolgot, és még időben lehet cselekedni, azaz hozzá lehet kezdeni a hiba okainak feltáráshoz és a gyökérokok kezeléséhez.

Amennyiben a hibák megszüntetéséhez segítségre lenne szüksége, akkor érdemes megnéznie a Monojet szolgáltatásait.

Árulkodó jelek, melyeket érdemes komolyan venni

Ahogy korábban is említettük, van néhány jellegzetes jelenség, ami jellemzően a karbantartás szükségességére vezethető vissza. Ilyen jelenség például a levegőfogyasztás emelkedése, a légnyomás csökkenése, a szivárgás, ami lehet hallható és nem hallható is, a pneumatikus csövezés megkeményedése vagy töredezése, a pneumatikus mozgások ingadozó sebessége, akadozása, bizonytalansága, a munkahenger szorulása, a munkahenger dugattyúrúdján megjelenő karcolások és kopások nyomai.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom