Milyen előnyöket kínál a purhab szigetelés?

Az utóbbi években egyre nagyobb jelentőségre tett szert az egyedülálló, poliuretánhabot használó szórásos szigetelés, mivel más szigetelési technológiákkal szemben számos előnyt kínál.

 

A hőveszteség - a nedvesség mellett - a lakóépületek legnagyobb ellensége, így az épületek esetében elengedhetetlen a megfelelő hőszigetelés. De az energiaárak drasztikus emelkedése miatt is egyre nagyobb szerep jut neki, és a fűtési költségek csökkentése érdekében megéri meglévő épületeknél utólag is elvégeztetni.

 

De nemcsak a szigetelési munkák pontos kivitelezése, hanem a megfelelő rendszer és a vállalkozó kiválasztása is fontos. A Rapidszigetelés a legújabb beruházása, a Graco E-20 reaktor által a hazai piacon egyedülálló, minden eddiginél gyorsabb és halkabb purhab szigetelés szolgáltatást nyújt. Ismerd meg, hogy milyen előnyöket kínál, és milyen szerkezetek hőszigetelésére alkalmas!

 

Röviden és érthetően a purhabról

 

A poliuretán, más néven PUR hab egy magas minőségű polimer, amelyet poliol és izocianát kombinálásával nyernek. A poliuretánhabot közvetlenül az építkezésen állítják elő a speciális habosítógépek használatával. Változó paramétereik miatt a poliuretán rendszerek számos változatban kaphatók, ami a purhabot univerzális hőszigetelő anyaggá teszi minden felületre.

 

A piacon kapható poliuretánhabok nyitott és zárt cellás változatokban elérhetőek. A nyitott cellás habot magas hőteljesítmény jellemzi, és könnyű, páraáteresztő szivacsszerkezetű. Az ásványgyapot alternatívájaként működik, rugalmas, ami kiváló szigetelőanyaggá teszi olyan szerkezetek és anyagok szigetelésére, amelyek idővel alakváltozáson mehetnek keresztül.

 

A zárt cellás poliuretánhab magas vízállóságot biztosít, így a nedvességnek különösen kitett helyeken ajánlott alkalmazni akár külső hőszigetelésként is.

 

A purhab szigetelés legfontosabb előnyei

 

Az utóbbi évek kedvelt technológiája, a szórt purhab szigetelés számos előnyt kínál:

 

 • Hézag- és hőhídmentes.
 • Kimagasló légzáró képességgel rendelkezik, kitölt minden rést.
 • Gyorsan és tisztán kivitelezhető.
 • Jó tapadási képességgel rendelkezik, hamar megszilárdul.
 • Nagyfokú páraáteresztő képességgel rendelkezik, nem képez táptalajt gombák, penész és egyéb mikroorganizmusok számára.
 • Újraszigetelésre is alkalmas.
 • Bármilyen vízszintes vagy függőleges szerkezet szigetelésére alkalmas.
 • Alaktartó, nem zsugorodik össze.
 • Lépésálló.
 • Környezetbarát.
 • Az egészségre ártalmatlan, hiszen a szigetelésen kívül például még párnák is készülnek ebből az anyagból.
 • Élettartama 50 év.
 • Használatával jelentős energiaköltség takarítható meg.

 

Gondolkodj hosszú távban!

 

Az energiahatékonyság, a fűtési költségek csökkentése érdekében az épületek akár utólagos hőszigetelése is szükségessé válik. A fentiekből látható, hogy a szórt purhab szigetelés a jövő elsőszámú szigetelőanyagát kínálja, mert bár drágább, mint a hagyományos szigetelések, de hosszú távon behozza az árát. És ha megbízható minőséget választasz, aggódni sem kell amiatt, hogy tönkremegy.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Balesetbiztosítás-kisokos: elméleti és gyakorlati tudnivalók egy helyen

Hogyan működnek a B Consulting okos távfelügyeleti rendszerei?

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom