Milyen fali csempét válasszunk a fürdőszobába?

Valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy a csempe és a padlólap milyen hatással is van a fürdőszoba összképére. Ezek rendkívül hangsúlyos elemek, így nagyon fontos, hogy azokat megfelelően válasszuk ki. Itt nemcsak a színekről, hanem a méretről, az anyagról és a mintázatról is szó van.

 

De lássuk, milyen fali csempét érdemes választani manapság a fürdőszobába!

 

A tisztálkodóhelyiség kinézete

 

Ha valaki azt hiszi, hogy a fürdőszobának nem kell stílusosnak és jól kinézőnek lennie, az nagyon téved. Ez az otthonunk azon része, ahol kezdjük és ahol zárjuk a napot, így nagy hatással van ránk a mindennapok során. Nem véletlen, hogy nemcsak a színeknek kell passzolniuk, hanem az egésznek egy olyan hatást kell keltenie, ahol lenyugodhatunk és kikapcsolódhatunk. Az egyik legfontosabb elem pedig a fali csempe, hiszen ez a leglátványosabb része az egész területnek.

 

A fali csempe kiválasztása színek szerint

 

Mielőtt valaki beleveti magát a Mozaikkerámia fali csempéinek kínálatába, érdemes meghatározni, hogy mire is vágyunk igazán. Szeretjük a színeket? Fontos, hogy mintás és dizájnos legyen, vagy elegendő egy letisztult helyiség berendezése? Ezeket a döntéseket mindenkinek magának kell meghoznia, így egyéni ízlés, hogy végül melyik színre is esik a választás.

 

Az egyik legelterjedtebb összeállítás a fehér, hiszen világosságának köszönhetően még egy kisebb méretekkel rendelkező fürdőszobát is nagyobbá tud varázsolni, legalábbis optikailag biztosan. Sokkal fényesebb, világosabb lesz a terület, ráadásul nem egy túl kényes színről van szó. Nem látszódik meg rajta annyira egy-egy szennyeződés és a vízkő sem. Emellett a fehér a tisztaságot jelképezi, így máig az egyik legelterjedtebb választás.

 

De természetesen lehet szó a víz árnyalatairól is, tehát akár kék, akár menta, akár zöld is remek választás lehet a lakás ezen részébe.

 

A fali csempék divatja

 

Ahogy az életben mindennek megvan a maga aktuális trendje, úgy a fali csempék esetében sincs ez másként. Még mindig a természetesség felé húznak az emberek, így nem sokan döntenek az extrémebb megoldások mellett. A hagyományos alapanyagok nagyon kelendőek, így legyen szó márványról, kerámiáról, fáról, esetleg kőről, a fürdőszobában mindegyik típus megállja a helyét.

Ezeket általában természetes formájukban érdemes felhasználni, ezáltal igazán egyedivé és stílusossá tehető a fürdőszoba. Érdemes azonban átgondolni, hogy az éppen aktuális divat megfelel-e a saját ízlésünknek. Amennyiben változtatásra van szükség, úgy érezzük, hogy ez nem áll hozzánk közel, akkor nyugodtan variáljuk kedvünkre a kiegészítőket és az egyéb berendezéseket.

Mivel ezt a helyiséget nem fél évre tervezzük berendezni, így rendkívül fontos, hogy minden igényünket kielégítse, hogy abban jól érezzük magunkat, akár hosszabb távon is. Fontos a praktikusság, a használhatóság, illetve a tartós anyagok használata egyaránt.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom