A jövő autói tekinthetők meg a MOME és a Mercedes-Benz ünnepi kiállításán

Húsz évvel ezelőtt kezdődött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mercedes-Benz közös sikertörténete: a világhírű német autóipari szereplő és a magyar egyetem modellértékű együttműködésének ideje alatt a budapesti intézmény járműtervezési programja a világ élmezőnyébe került.

2022. október 27. és 30. között a MOME egy rendhagyó, két valóságban is testet öltő kiállítással és a SHIFT című kiadvány megjelenésével ünnepli ezt a két évtizedet,

az elmúlt időszak legizgalmasabb munkáit és a tervezőket, akik megálmodták és megvalósították azokat. 

Az egyetem emblematikus tereiben és kertjében sétálva a látogatók végigjárhatják az intézmény és az világhírű autómárka közös szakmai útjának meghatározó állomásait, és bepillantást nyerhetnek az egykori hallgatók, mára ismert járműtervezők munkájába.

A négy napon keresztül látogatható kiállítás egyik különlegessége, hogy az elmúlt évek kiemelkedő járműtervei és formakoncepciói

többek között makett formájában és a kiterjesztett valóságban, digitálisan is megtekinthetők.

Sőt, az érdeklődők két rendkívüli autóval, a teljesen elektromos Mercedes-AMG EQE modellel és a világ egyetlen Vision AMG modelljével is találkozhatnak a MOME Zugligeti úti campusán.

MOME | mercedes-benz | Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom