Nem lesz izgalmasabb gasztroesemény annál, mint amit a Déryné és a Mór24 talált ki

Kulináris freestyle Buda leghedonisztikusabb pontján, avagy a Mór24 két estére a Dérynébe költözik.

Két kultikus hely egyesíti energiáit szeptember 20-án és 21-én Budán. Az egyik legizgalmasabb vidéki étterem, a Mór24 és az ország egyik legikonikusabb intézménye, a Déryné áll össze két estére egy kollab erejéig. Mind a két entitás azt csinálja, amiben a legjobb: a Mór24 felel a menükért, a Déryné pedig az utánozhatatlan, hedonista miliőt garantálja.

Az ötlet a Déryné alapítójától Kovács Kristóftól származik, az oka pedig igen egyszerű: úgy érezte, hogy ha éttermi élményekről van szó, a balatonfüredi étterem jelenleg az ország egyik legizgalmasabb pontja. Innen már csak egy kreatív összekapcsolás kellett: el kell hozni az Almás Edit és Albrecht Tamás konyháját a fővárosba!

Izgalmas dinamikát ígér ez a két este, mivel első hallásra ellenkező pólusú energiák találkoznak egymással:

a főváros és a vidék, a nagyvilági és a lokális, a nagy és a kicsi, a luxus és a puritán.

Egy meg egy a matematikába kettővel egyenlő, de a gasztronómiában nem ez a helyzet. Itt ugyanis nem pusztán arról van szó, hogy a Déryné kiadja albérletbe az étterme egy részét. A kollaborációból olyan egyedi és megismételhetetlen dolog születik, amit nem csak azoknak érdemes kipróbálni, akik még nem jártak a Mór24-ben, hanem azoknak is, akik már megfordultak ott.

– Alapvetően egy új dolog jön létre – mondja Kovács Kristóf. – Két dolgot rakunk össze, Mi adjuk a környezetet, a dj-t, az ambient-et, a tudásunkat, és a vendégkörünket, ők pedig hozzák a meglévő fogásaikat.

Az esten a Mór24 ikonikus small plate fogásai mutatkoznak be, de nem lennénk meglepődve, ha nem tennének bele valami csavart a klasszikusaikba. Jelen állás szerint lesz lazac ceviche, az emblematikus sült kovász tekeresvölgyi tejfellel, lassan sült malac rántva, ropogós császár mogyorószósszal, pommes anna, desszertnek pedig sós karamella-csokoládé mascarpone mousse-szal.

– Máshonnan jövünk, mást csinálunk, de nagyon hasonlóan gondolkodunk a vendéglátásról – mondja Kovács Kristóf. – Két estét terveztünk, pontosan azért, hogy a nagy érdeklődés miatt elkerüljük a zsúfoltságot. Mindkét este ott lesznek a Mór24 tulajdonosai és én is, és szívesen válaszolunk majd minden kérdésre. Én a magam részéről nagyon örülök ennek az összefogásnak!

A vendéglátás és az általános helyet sem túl derűs az elmúlt időszakban, és éppen ezért is nagyon jó látni, hogy ilyen jó energiájú összefogások születnek.

További részletek itt.

kollaboráció | mór24 | Almás Edit | déryné | kovács kristóf

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom