Most vált fontossá az útnyilvántartás kérdése

Te is az 50%-os lízing ÁFA-átalányt használod kényelmi okokból? Mostantól lesz igazán szükséged arra a +40%-ra, amit eddig elszalasztottál vele! Pánikra semmi ok, útnyilvántartás használatával visszahozhatod ezt a kiesést idén.

A 2021-es év tele volt nehézségekkel, elég csak a koronavírusra, inflációra, anyaghiányra gondolni. 2022-ben sem lehetünk biztosak benne, hogy ez már mind a múlté, viszont az új év lehetőséget ad arra, hogy jobban odafigyelj a céged fenntarthatóságára - ez a szó nem véletlenül lett annyira jelentős mostanság, ugyanis

 

2022-ben minden egyes forint és visszaigényelhető ÁFA számítani fog!

Eljött tehát az útnyilvántartás és a kiküldetési rendelvény vezetésének ideje. Idén már luxusnak számít az, hogy nagyvonalúan évente többszázezer forintot "adományozunk" a NAV-nak a saját látszólagos kényelmünkért cserébe. A pénzügyi károk minimalizálásának útján az útnyilvántartás vezetése az egyik macskakő, amibe beletartozik az eddig elmaradt útnyilvántartások pótlása is.

Aki eddig is vezetett útnyilvántartást, az ezt pontosan tudja. Aki pedig nem, annak a tavalyi év frissítő arconcsapásai remélhetőleg elegendő bizonyítékok voltak arra, hogy érdemes lehet újragondolni a cége anyagi struktúráját.

Ha Te a második kategóriába tartozol, összeszedtük a legfontosabb tényeket és tudnivalókat, amik miatt érdemes Neked is megfontolnod, hogy jövedelmező és fenntartható lízingadózásra váltasz.

  • A bérelt vagy lízingelt cégautók esetében az 50%-os átalány-elszámolás - ami útnyilvántartás vezetése nélkül igénybe vehető - csak keveseknek kifizetődő. Valójában azok a vállalkozások, amik a lízing ÁFA-visszaigénylésükben útnyilvántartással támasztják alá a gépkocsi üzleti használatának arányát, ennek a dupláját is realizálhatják. Ezzel akár több millió forintot is nyerhet a vállalkozás. Számold ki lízing ÁFA kalkulátorral, hogy a Te céged esetében ez mennyit jelent pontosan.
  • Ha vezető vagy a vállalkozásodban és a saját autódat használatod céges célra, akkor kiküldetési rendelvénnyel évente átlagosan 1.350.000 forint költséget számolhatsz el - ekkora összeggel csökkentve a házipénztáradat.
  • Ha a cégedben a munkavállalóid használják céges célokra a saját gépkocsijukat, akkor a céges útjaik költségét adómentesen, béren kívüli kifizetésként térítheted meg. Rengeteg cégvezető döbbenten áll, amikor meglátja, hogy hány kilométer tud összegyűlni a munkavállalóitól és rájön, hogy ez mekkora összeget jelent a vállalkozás életében.
  • A 3,5 tonna alatti kisteherautóknak saját áru szállításánál vagy áru nélkül nem kötelező menetlevelet vezetni. A 100% lízing- és dízel ÁFA levonáshoz és a költségek elszámolásához azonban kell vezetni útnyilvántartást. Ez utóbbi nem véletlenül népszerű a kisteherautósok körében.

Mindezek tudatában, joggal vetődik fel a kérdés benned:

“Melyik a legjobb módszer útnyilvántartásra?”

Olyan programot érdemes választanod útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény vezetésére, amit Te és a kollégáid is elérnek online, laptopról vagy asztali gépről is könnyen vezethető. Emellett, ha egy mobilalkalmazással automatikusan tudod rögzíteni az útjaidat menet közben, hogy a számítógépről csak utólag szerkeszteni és hónap végén kinyomtatni kelljen, az a legforróbb duó a piacon.

A RoadRecord Online pont ilyen, a böngészőből futtatható programmal és a hozzá tartozó mobilapplikációval minden elvárásnak megfelelő útnyilvántartás készíthető havi 7 perc alatt, az átalányadóhoz képest pedig évente átlagosan 1.500.000 forint megtakarítható vele.

Emellett az intelligens útajánlás funkcióval visszamenőleg is könnyen pótolhatod elmaradásaidat az utak tekintetében, nyomtatás előtt pedig összesen 70 féle logikai ütközést vizsgál és javít a beépített NAV-ellenőr funkció, hogy 100%-ban NAV-álló útnyilvántartást tudj készíteni vele.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom