Munkaerő-kölcsönzés, ami a vállalatok számára is biztonságos

A munkaerő-hiány egyre nagyobb méreteket ölt. Az ettől szenvedő vállalatok számára megoldást jelenthet, ha munkaerő-kölcsönző céggel kötnek megállapodást, de az együttműködés más szempontok miatt is hasznos és teljesen biztonságos. Mutatjuk a tudnivalókat!

Mit csinál egy munkaerő-kölcsönző cég?

A munkaerő-kölcsönzés napjainkban egyre felkapottabb, sok vállalat él ennek lehetőségével. Ugyanis a munkaerő-kölcsönzés egy olyan atipikus foglalkoztatási forma, mely minden résztvevő számára haszonnal jár.

A piacon sorra jelennek meg a kölcsönzéssel foglalkozó cégek, érdemes azonban olyat választani, amelynek többéves tapasztalata van már. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző például már évtizedek óta létezik, és a gyártó- és szolgáltatóiparban többezer fő kölcsönzése során szerzett tudásukat felhasználva szolgálják ki magas szinten ügyfeleik igényeit.

A folyamatban végeredményben hárman vesznek részt: a munkavállaló, a kölcsönző cég és a munkaadó vállalat. Köztük jön létre olyan megállapodás, amely mindenki számára jogszerű, biztonságos és eredményes. Ismerjük meg ennek részleteit is!

A munkaerő-kölcsönzés miért jó a vállalatnak?

Az újdonságokkal szemben bizalmatlanabbak az emberek, ezért van az, hogy egyes vállalatok idegenkednek attól hogy kapcsolatba lépjenek munkaerő-kölcsönző céggel. Pedig ez egy nagyon gyümölcsöző együttműködés lehet mindkét oldalról!

Az előnyök a következők: a kölcsönző cégek saját munkatársakkal rendelkeznek, akiknek a feladatuk meghirdetni a pozíciókat, és megtalálni a legjobb embereket rájuk. Mivel jól értenek a kékgalléros dolgozók nyelvén, és ismerik az általuk használt csatornákat, sokkal eredményesebben végzik el ezt a feladatot, mint az adott cég HR-osztálya.

Másrészt azért is szerencsés a segítségüket igénybe venni, mert nemcsak a toborzás során járhatnak sikerrel a munkaerő-kölcsönzők. Nekik később is sokkal inkább megnyílnak a munkavállalók, így a felmondások mértéke is csökkenhet. Őszintébben tudnak beszélni a dolgozók a felmerülő problémákról, ráadásul a kölcsönző cég munkatársai munkaidőn kívül is elérhetők.

További előnyök

A költséghatékonyság is fontos szempont lehet az együttműködés során. Sokan nincsenek tisztában azzal, kinek a feladata a bérek kifizetése ilyen esetben. Nos, ez is a munkaerő-kölcsönző cég hatáskörébe tartozik, ahogy az ezzel járó papírmunka is. A kölcsönvevő cég pedig egy költségszámlát kap a teljes szolgáltatásról.

Az adóterhek, járulékok befizetése is a kölcsönző cégre hárul, a béren kívüli juttatások tekintetében viszont meg kell egyezni. Az egyenlő bánásmód elvét kötelező betartani itt is. Nem kerülhet hátrányba az a munkavállaló, akit nem maga a vállalat alkalmaz.

A kiléptetésnél sincs gondja a megbízónak: ezt is a munkaerő-kölcsönző cég munkatársai végzik. Az sem gond, ha hirtelen leépítésre kerül sor, hiszen a dolgozók gyakran azonnal el tudnak helyezkedni máshol a kölcsönzés révén.

Így tehát látható, hogy mindenkinek hasznos és biztonságos egy ilyen együttműködés.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom