Ezekben az európai városokban a legelégedettebbek az emberek a munkájukkal

Luxemburg, Reykjavík és Berlin - három főváros, ahol az a lakosság a leginkább elégedett a munkahelyével. De az európai városok életminőségéről szóló jelentésből kiderül az is, melléjük mely további nagyvárosok fértek még rá a toplistára.

Az Európai Bizottság által közzétett jelentés szerint a Németországban található Rostockban a legelégedettebbek a munkájukkal az emberek. A lakosság nyolcvanöt százaléka pozitívan nyilatkozott erről. A dobogó második fokára Luxemburg állhatott fel, nyolcvannégy százalékos elégedettséggel, míg a bronzérmes Reykjavik lett.

Negyedik lett a svájci Genf, ötödik pedig Dortmund. A tízes listán a német főváros, Berlin a hatodik helyen végzett.

Általánosságban elmondható, hogy Európában a fővárosokban és a nagyvárosokban magasabb a munkával való elégedettség, mint a kisebb településeken. Ennek oka, hogy jobb és szélesebb körű munkalehetőségeket, illetve

fizetési feltételeket kínálnak, így a lakosság jóléte is magasabb szintű.

Ha országokra lebontva vizsgáljuk a munkahelyek megítélését, Németországban, Svájcban, Dániában, Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában a legelégedettebbek a munkavállalók, míg Görögország, Olaszország, Magyarország és Spanyolország alacsonyabb értékelést kapott.

Az elmúlt évekhez képest növekedett a munkával szembeni elégedettség a ciprusi Nicosiában és az olasz Bologna városában. Romlottak azonban az elégedettségi mutatói Vallettának és Kassának is. A legrosszabb helyzet a görög Heraklion régióban rajzolódik ki, ezt követi a fővárosuk, Athén, majd Szkopje, Belgrád és Podgorica.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

munka | elégedettség | munkahely

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom