Váratlan műszaki hiba lépett fel a levegőben, ötven ember sérült meg a gép fedélzetén

A Latam Airlines Sydneyből Aucklandbe tartó járatának utasai egyszercsak azt érezték, hogy a gép, egy Boeing 787 Dreamliner hirtelen zuhan egy nagyot. Akik nem voltak bekötve, kirepültek az üléseikből, és sokan beverték a fejüket a gép mennyezetébe.

Az új-zélandi mentőszolgálatnak ötven embert kellett ellátnia, tizenkét embert pedig kórházba szállítottak. Egy beteg súlyos, a többiek pedig közepesen súlyos illetve könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Illusztráció

A balesetről illetve annak okáról további részleteket egyelőre nem osztottak meg, de a Latam Airlines közleményt adott, mely szerint mélységesen sajnálja az utasoknak okozott kellemetlenségeket.

Azt írták, műszaki hiba okozta az erőteljes mozgásokat, illetve, hogy a gép menetrend szerint szállt le az aucklandi repülőtéren, de további információkkal nem szolgáltak.

Illusztráció

A repülő a tervek szerint Aucklandből Chile fővárosába, Santiagóba repült volna tovább, ahol a dél-amerikai légitársaság székhelye is található, ezt a járatot azonban törölték, és keddre tették át az utat.

Ha a legbiztonságosabb helyet keresed a repülőn, erre indulj!

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

repülők | boeing | műszaki hiba | Latam | baleset

FOLYTASD EZZEL

Ez az egymilliárd dolláros sziget lesz hamarosan a gamerek első számú úti célja

Tényleg elkezdődött: ezért tüntet a több ezres tömeg Európa egyik legfelkapottabb úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram