Szigorodik a belépés Nagy-Britanniába, hamarosan ujjlenyomatot is kérhetnek  

A szigetországban egy sokat vitatott állampolgársági és határvédelmi törvény lép életbe jövőre.

Ennek keretében az Európai Unióból érkező utazóknak elektronikus utazási engedélyt (ETA) kell kérelmezniük, ha Nagy-Britanniába akarnak belépni, ehhez pedig első körben  biztosítaniuk kell az arcuk biometrikus adatait (vagyis egy fényképet kell feltölteniük a Belügyminisztérium felületére).

Az engedélyre minden Nagy-Britanniába látogatónak és átutazónak szüksége lesz, akinek jelenleg nem kell vízumot igényelnie, kivéve az ír állampolgárokat, akik egy utazási megállapodás miatt mentesülnek a követelmény alól.

Később, amint kifejlesztik az ehhez szükséges technológiát, az utazóknak az ujjlenyomatukat is fel kell majd tölteniük a megadott platformra.

A brit kormány már 2023 januárjával bevezetné az új rendszert, amely 2024 végére készülne el teljes egészében.

Nem ez lesz az egyetlen változás, amely jövőre a Nagy-Britanniába utazókat várja, ugyanis jelentkezett az első város, amely élne az idegenforgalmi adó lehetőségével.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

határellenőrzés | belépés | útlevél | Nagy-Britannia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom