Így készülnek a nagy újranyitásra Bécsben

Egy tavaszi schnitzel a Figlmüllerben?

Ahogy áprilisban már tudni lehetett, egész Ausztriában, így Bécsben is 2021. május 19-től újraindulhat az élet, amit a város polgármestere, Michael Ludwig jelentett be. A megfelelő járványügyi intézkedések mellett

kinyithatnak az éttermek, a szállodák, a kulturális, szabadidős és sportlétesítmények is.

A fentiek belső helyiségei is kinyithatnak, de oda csak azok mehetnek be, akik vagy átestek a betegségen, vagy kaptak oltást. Ezek felül 24 órán belül készült saját teszttel, 48 órán belüli antigén teszttel vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkezők léphetnek be. Az osztrákok által többször emlegetett zöld útlevél május végén fog megvalósulni, és ugyanaz lesz a funkciója, mint a magyar védettségi igazolványnak.

A kültéri helyeken maximum tízen lehetnek egy asztalnál, a belső térben maximum négyen, az asztalok közt kötelező a két méter távolság. A maszkot a helyiségen belüli mozgás közben is kötelező használni, a vendéglátósoknak pedig végig kötelező az FFP2-es maszk viselése.

Az éttermek és vendéglátóhelyek este tízig lehetnek nyitva, ahogy a kulturális központok is.

Megnyitnak a kulturális központok is, ötvenszázalékos kihasználtsággal: kültéren maximum háromezer emberrel, beltéren maximum ezerötszáz fővel, de kültéren és beltéren is kötelező marad a maszk. Nagyobb (ötven fő feletti) magánrendezvények megtarthatók, viszont hatósági engedélyhez kötöttek.

A wellnessközpontokban húsz négyzetméternek kell jutnia vendégenként; ugyanez a szabály érvényes a fitnesztermekre és a szállodák éttermeire is.

Bécs polgármestere szerint a nyitás „óvatos” lesz, ezért a jövőben még többet fognak tesztelni, és fokozottan ellenőrzik a járványügyi szabályok betartását.

A terv az, hogy még inkább kiterjesztik a PCR-tesztelés lehetőségét, ezzel együtt fokozatosan

az összes bécsi iskolára kiterjesztik a „mindenki gargalizál” elnevezésű programot.

Ez az jelenti, hogy a május 17-től jelenléti oktatásra váltó tanulók hetente többször is ingyen tesztelhetik magukat koronavírusra.

A szállodákat, éttermeket, kulturális intézményeket, valamint szabadidős és sportlétesítményeket pedig előzetes értesítés nélkül, szúrópróba-szerűen ellenőrzik majd, hogy betartják-e a járványügyi intézkedéseket.

Itt gyűjtöttük össze részletesen, hogyan nyit ki Franciaország is ugyanazon a napon, itt pedig arról olvashatsz, hogyan nyit hétfőn ki Szlovénia.

(Forrás: Vindobona, fotók: Unsplash)

tesztelés | figlmüller | bécs | újranyitás | schintzel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom