Ezek a fotók megmutatják a természet bámulatos erejét

Átadták a Natural Landscape Photography Awards díjait, melynek különlegessége, hogy a pályázók a képeiket nyers változatban, tehát utómunka nélkül adhatták le.

A győzteseket több kategóriában hirdették ki, kiosztották többek között az év fényképének, fotósának és fényképészeti projektjének járó elismeréseket is.

Úgy tudni, a versenyre több mint 13 ezer fényképet küldött be ezerháromszáz fotós.

Steve Alterman az év fotóját Izland délkeleti részén egy fekete homokos tengerparton lőtte, bizonyítva azt, hogy a legjobb felvételek témái gyakran a lábunk előtt hevernek. A fotón elképesztően látványos, ahogyan a jéghegyek darabjai kimosódnak a partra, és lassan elolvadnak a fekete homokon.

Michael Frye Yosemite legtöbbet fényképezett helyszínét örökítette meg, de egy teljesen új megvilágításba helyezte, hiszen azt a pillanatot tudta elkapni, amikor a hóvihar átszáguldott a völgyön.

Paul Hammett időzítése is kiváló volt, hiszen

sikeresen kapta el, ahogy a villám becsapott a világhírű svájci Matterhorn csúcsába.

Az év fotósa Eric Bennett lett, aki folyamatosan arra törekszik, hogy megmutassa az embereknek a természet valódi arcát. Matt Palmer projektje is díjat érdemelt, mivel átható erővel dokumentálta az erdőtüzeket Ausztráliában.

A fotók drámai módon mutatják meg a tűz pusztítását, az élet és a halál közötti vékony határvonalat, valamint az újjászületés csodáját.

(Forrás: Euronews, fotók: Natural Landscape Awards)

fotó | természetfotó | természet | fotóverseny

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom