Egy évtizede először emelkedik ennek a szolgáltatásnak az ára New Yorkban

Mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki igénybe venné a város jellegzetes közlekedési eszközeit.

A város taxi- és limuzinbizottsága megszavazta, hogy huszonhárom százalékkal emelkedjenek a mérőórás viteldíjak, ami egy évtizede az első áremelés. Várhatóan még az év vége előtt nőnek a csúcsforgalomban érvényes és az éjszakai felárak valamint a repülőtéri átalánydíjak is.

A sárga és zöld taxik alapárai két és fél dollárról (ezer forintról) három dollárra (ezerkétszáz forintra), az egységárak pedig ötvenről centről (kétszáz forintról) hetven centre (kétszáznyolcvan forintra) emelkednek.

A csúcsforgalomban érvényes és az éjszakai díjak két és fél dollárba (ezer forintba) illetve egy dollárba (négyszáz forintba) kerülnek, aki pedig a LaGuardiára szeretne eljutni, annak további öt dollárt (kétezer forintot) kell fizetnie, míg a Kennedy repülőtérre ötvenkettőről (20800 forintról) hetven dollárra (28 ezer forintra) emelkednek az átalánydíjak.

Szintén emelkedni fognak az Uber és a Lyft árai, a sofőrök percdíjai hét százalékkal, a kilométerenkénti árak pedig huszonnégy százalékkal ugranak meg.

A taxikat szabályozó ügynökség szerint az emelések segítenek ellensúlyozni a megnövekedett működési költségeket és fedezni a sofőrök megélhetési kiadásait.

A taxizás talán elengedhetetlen része a városi közlekedésnek, azonban nem biztos, hogy a jövőben is a jelenlegi formában fogja tartani magát.

(Forrás: CBS News, képek: Getty Images)

áremelés | new york | taxi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom