A Greenwich Village művészeti galéria festménye mögé bújt el a Frevo, hogy a béke szigete legyen New York nyüzsgő világában.
New York tudja, hogyan kell jól titkot tartani, hiszen a metropolisz tele van rejtett bárokkal, eldugott kis kertekkel, építészeti, művészeti és gasztronómiai meglepetésekkel.
De néha azok a legjobb titkok, amelyek megosztuk másokkal, hogy annak csodás jutalmát együtt élvezhessük. Ilyen a Frevo is – egy modern, fine dining étterem Greenwich Village szívében.
Mielőtt azonban már vennénk is a repülőjegyet, fontos, hogy tudjuk, hol keressük ezt a különleges éttermet. A West 8th Street-i címre érkezve ugyanis egy kis művészeti galériát találhatunk, nem pedig egy éttermet. Ha belépünk a kiállítótérbe, nincs más dolgunk, minthogy megtaláljuk Toma-L francia művész festményét,
amely mögött egy titkos ajtó található, melyen áthaladva már részesei is lehetünk egy igazán különleges gasztronómiai utazásnak.
A tulajdonosok nem mindennapi koncepcióját az adta, hogy a tér túlságosan nagy volt ahhoz, amekkorára az étterem üzemeltetéséhez szükségük volt. Ezért úgy döntöttek, hogy a terület harminc százalékát művészeti galériaként alakítják ki, és egy műalkotást használnak fel az étterem kapujaként. Az ötlet telitalálatnak bizonyult, és igazi turisztikai látványossággá vált.
Az étterem kínálatában fantasztikus ételek és italok találhatók, közülük is kiemelkedik az articsókával töltött arancini, ami egy leheletnyi szarvasgombát és parmezánt is kapott. De valóban figyelemreméltó a grillezett spárgájuk is, amihez pisztáciakrémet és kókuszhabot társítottak, vagy a garnélarákos cevich, amit egy gombóc avokádófagylalt koronáz meg. A hatfogásos kóstolómenühöz kiváló borok is járnak. A menü évszakonként változik, a séfek pedig arra törekednek, hogy olyan alapanyagokat használjanak fel, amelyek lehetőség szerint a helyi termelőktől és gazdáktól származnak. A fogásokat egyedi készítésű tányérokon szolgálják fel.
Nem kell New Yorkig menni a látványos kiállításokért és gasztronómiai különlegességekért. Az Uffizi Diffusi projekt keretében az Uffizi galéria műalkotásai a hozzájuk kapcsolódó múzeumokba látogatnak el, hogy különleges, helyi kontextusba helyezzék azokat. Az első állomás Elba szigete, ahol Napóleonra emlékeznek.
(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Mark Grugurich)
étterem | new york | fine dining | fine dining étterem
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!