A schengeni övezethez hasonló utazási zónát hoznak létre ezek az államok

Az Öböl-menti országok egy olyan utazási övezet létrehozásán dolgoznak, amely több látnivalóval csábítja hosszabb maradásra a turistákat.

A Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emírségeket, Bahreint, Kuvaitot, Katart és Ománt magában foglaló Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) egységes Öböl-menti vízumot vezetne be az európai schengeni övezethez, a világ legnagyobb egységes utazási zónájához hasonlóan.

Szaúd-Arábia

A vízum bevezetése 2024 és 2025 között várható, az egyes országok belső rendszereinek felkészültségétől függően, addig ki kell dolgozni a vonatkozó konkrét rendeleteket és jogszabályokat.

A kezdeményezés az említett országok közös turisztikai stratégiájának szerves részét képezi, amelynek célja, hogy növelje a GCC-országok közötti utazások számát, a szállodák kihasználtságát, és a térség a regionális és nemzetközi turisták kiemelkedő úti céljává váljon.

Omán

A szakértők szerint a közös utazási vízum valóban hozzájárulhatna ahhoz, hogy a turisták hosszabb időt töltsenek el a régióban, ne csak rövid tranzitállomásként vagy üzleti úti célként tekintsenek a közel-keleti országokra.

Már az elmúlt években is látszottak a csírái ennek a projektnek, az egyes országok 24 és 96 óra közötti időtartamú stopover programokat és szállodai csomagokat is tartalmazó kedvezményeket kínáltak.

A világ most különösen Szaúd-Arábia gigaprojekjére figyel, amelynek keretében többek között több elképesztő hotel és egy új reptér is épül.

(Forrás: China Daily, képek: Unsplash)

egyesült arab emírségek | bahrein | katar | kuvait | szaud-arábia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom