Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket

Iga Węglińska ruhái megjelenítik az érzelmeket, így hívja fel a figyelmet az emocionális változásokra és a tudatos jelenlétre.

Iga Węglińska dizájner nemrégiben mutatta be különleges kollekcióját, amely képes arra, hogy megjelenítse az érzéseinket. A szenzorainak köszönhetően ugyanis a ruhadarab érzékeli a viselője testében végbemenő pszicho-fiziológiai változásokat.

Analizálják például

a testhőmérsékletet, vagy a pulzusszámot, hogy aztán kivetítsék az eredményeket az intelligens anyagokra.

A tervező szerint az emberi test szenzoros megfigyelése és annak közvetítése alkalmas arra, hogy jobban megéljük a jelent, de kiindulópontként is szolgálhatnak egy-egy új beszélgetéshez. Úgy véli, a felhasznált anyagok egyfajta hidat képeznek a szervezetünk, azaz az emberi test és a fejlett technológia világa között.

A kollekció szerves részét képezi a krakkói képzőművészeti akadémia ipari formatervezési tanszékén hallgató Iga Węglińska doktori disszertációjának, amely Andy Clark és David Chalmers elméletén alapul. A megközelítés szerint a tárgyak átveszik gondolkodásunk egy részét, és ez az észlelési folyamatban bárki számára felismerhetővé tud válni.

(Fotók és forrás: Dezeen)

divat | érzések | érzelmek | okosruha | ruha

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom