Olaszországban katasztrofális turisztikai adatokkal számolnak a 2021-es évre

Míg 2019-ben százmilliónál is több látogatót fogadtak, addig idén hatvanmilliónál megállt a számláló, ráadásul a vártnál tizenhárom millióval kevesebb olasz utazott külföldre.

Leginkább az omikron variánssal kapcsolatos növekvő aggodalmak és az új utazási korlátozások okolhatók a visszamondott foglalásokért és a számok drasztikus csökkenéséért.

Carlo Sangalli, a vállalkozásokat képviselő szövetség elnöke az olasz kormány elé tárta a riasztó statisztikákat, és több támogatást kért, valamint többek között a munkanélküli segélyek meghosszabbításáért folyamodott. Sangalli szerint elképzelhetetlen, hogy az olasz gazdaság működjön a turisztikai ágazat nélkül; a kormánynak támogatnia kell az idegenforgalmat például hitelhez való hozzáféréssel, és adóügyi intézkedésekkel, mindezeket ráadásul anélkül, hogy növelné a vállalkozások költségeit.

A jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok szerint az oltatlanul  Olaszországba érkezőknek öt napig karanténban kell maradniuk, míg az oltással rendelkezőknek egy megérkezés előtt huszonnégy órával elvégzett negatív tesztet kell bemutatniuk.

A néhány hónappal ezelőtti adatokhoz képest több milliónyi foglalást már lemondtak az olaszok, rengeteget pedig úgy módosítottak, hogy csökkentették a napok számát vagy közelebbi úti célt választottak.

A bárok és éttermek mellett az olasz síágazat is kemény tél elé néz. A turisták ugyanis csak akkor síelhetnek az országban, ha érvényes Green Pass-t tudnak bemutatni.

Az északi régiókban ráadásul egyre nőnek az esetszámok, ami miatt szigorúbb intézkedéseket vezethetnek be, ez pedig további bizonytalanságot okoz a síközpontoknak.

Eközben a változatos terepviszonyoknak és rövid távoknak köszönhetően Szlovéniában egy nap leforgása alatt akár több pályát is kipróbálhatunk, így a kezdőtől a haladó szintig minden korosztály és síző garantáltan megtalálja a számításait.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)

segítség | turizmus | katasztrofális | olaszország | omikron

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom