Debrecen egy egészen meglepő listán került Európa legjobbjai közé

Tekintettel az aktuális életszínvonal-válságra, mostanság egy hétvégi kiruccanás is luxusnak tűnhet. Szerencsére akadnak bőven megfizethető és ár-érték arányban jónak mondható úti célok – különösen akkor, ha párként utazunk.

Kis költségvetésből is megoldható egy romantikus hétvége, aminek megtervezéséhez hasznos lehet a Jersey Island Holidays új tanulmánya. Az elemzés a taxi, az alkohol, a szállás, az étkezések és egyéb szolgáltatások átlagárát megvizsgálva állította össze a legolcsóbb európai úti célok listáját, ahová pároknak érdemes elutazni.

Mindezek alapján a szerbiai Nisben hozható ki a legkevesebb pénzből a romantika, ahol egy hétvége átlagos költsége mindössze 114 font (kb. 49 ezer forint) volt.

Szerbia harmadik legnagyobb városa valódi kincsesbánya a látnivalók és a tennivalók terén – a római romoktól kezdve a középkori erődökön át az ősi gyógyfürdőkig mindent megtalálni.

A második és harmadik helyen két bosnyák város következik: előbb Banja Luka, ahol egy átlagos hétvégi költsége 122 font (kb. 52 ezer forint) volt, majd Tuzla, ott pedig 125 font (kb. 54 ezer forint). Mint látható, a balkáni úti célok domináltak, bár fontos megjegyezni, hogy a repülőjegyek ára változó, és drágább lehet.

Így fest a top 10:

  • Nis, Szerbia (114 font / 49 ezer forint)
  • Banja Luka, Bosznia-Hercegovina (122 font / 52 ezer forint)
  • Tuzla, Bosznia-Hercegovina (125 font / 54 ezer forint)
  • Pristina, Koszovó (134 font / 57 ezer forint)
  • Szkopje, Észak-Macedónia (138 font / 59 ezer forint)
  • Podgorica, Montenegró (139 font / 60 ezer forint)
  • Kisinyov, Moldova (150 font / 64 ezer forint)
  • Debrecen, Magyarország (156 font, 67 ezer forint)
  • Lublin, Lengyelország (163 font / 70 ezer forint)
  • Belgrád, Szerbia (173 font / 74 ezer forint)

Némi meglepetésre a mi Debrecenünk is felkerült, tehát nem feltétlenül kell messzire utaznunk ahhoz, hogy szerettünkkel eltöltsünk egy romantikus hétvégét és közben a bankkártyát is megkíméljük.

Ha egy kevésbé hagyományos európai utazásra vágyunk 2023-ban, érdemes megnézni a tekintélyes European Best Destinations utazási oldal legfrissebb rangsorát, merthogy akad rajta néhány figyelemre méltó javaslat – nagy örömünkre közte egy magyar ajánlás is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

utazás | hétvége | lista | úti cél | debrecen

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom