Érkezik a kilenc eurós jegyek utódja Németországban

A kilenc eurós jegyek nagy sikere után Németország új bérletrendszer bevezetéséről döntött, amely az előzőhöz hasonlóan jó feltételeket kínál.

Az új bérlettel, amelyet digitálisan, havi előfizetéssel lehet majd megvenni, 49 euróért lehet majd utazni az ország egész területén a tömegközlekedésen és a regionális vonalakon is.

Az eredeti tervek szerint az új jegyrendszert 2023. január 1-jével vezetnék be, és két évig működne, mielőtt felülvizsgálnák.

Ezt a dátumot viszont legutóbb már nem erősítették meg, mert a finanszírozási kérdéseket még nem sikerült tisztázni, mindenesetre a kormány 1,5 milliárd eurót különít el a rendszerre, és az egyes tartományoknak is ugyanennyivel kell majd hozzájárulniuk a költségekhez.

Bíznak abban, hogy ez a jegy ugyanolyan sikeres lesz, mint az elődje, a 9 eurós jegy volt, amellyel augusztus 30-ig lehetett utazni. A német Statisztikai Hivatal szerint 2022 júliusában átlagosan 42 százalékkal többször utaztak az emberek vonattal, mint 2019-ben ebben a hónapban.

Ez az ország még Németországra is rálicitált, ugyanis egészen jövő év végéig ingyen lehet vonatozni náluk. Egyébként a nyáron még a magyar kormány is megígérte, hogy elgondolkodik a kedvezményes vonatjegyek lehetőségén.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

vasút | jegy | bérlet | vonat | Németország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom