Kiderült, mi lesz a sorsa az Amerikában lefoglalt orosz jachtoknak

A jachtok és az egyéb, orosz oligarchákhoz köthető, lefoglalt vagyontárgyak eladásáról beszélt Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke egy élő televíziós műsorban.

Biden úgy fogalmazott: egy harminchárom milliárd dolláros ukrán segélycsomagról szóló javaslatot terjeszt elő a Kongresszusnak, amely az Egyesült Államok szankciós listáján szereplő jachtok, repülőgépek és más vagyontárgyak elkobzására és lefoglalására vonatkozó új, gyorsított eljárást tartalmazna. Ezek eladásából származó bevételeket pedig

az Oroszország által okozott károk közvetlen orvoslására és Ukrajna újjáépítésének segítésére fogják felhasználni.

Az orosz oligarchák vagyontárgyainak lefoglalása jelenleg rendkívül bonyolult procedúrával valósulhat csak meg, ezért akarják egyszerűsíteni a jelenlegi törvényeket, melyeket

a szankciók kijátszásának bűncselekményével is kiegészítenék.

Mint ismert, az Egyesült Államok a spanyol hatóságokkal együttműködve foglalta le a kilencven millió dollár értékű Tango szuperjachtot, míg az olasz, francia, német, brit, holland és finn hatóságok több tucat másik jachtra tették rá a kezüket az elmúlt hetekben. Úgy tudni, a legnagyobb fogás a Dilbar volt, amelyet hivatalosan április 13-án foglaltak le Hamburgban, becsült értéke hatszáz és hétszáz millió dollár közé tehető.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

orosz szankció | orosz invázió | lefoglalás | orosz háború | szankció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom