Színes festéket öntöttek tiltakozók Róma egyik legikonikusabb szökőkútjára, kiderült, miért tették

Sárga, piros és narancssárga festéket öntöttek Rómában az Oroszlán-szökőkút szobraira tüntetők, akik az állatok cirkuszokban való felléptetése ellen tiltakoztak.

A demonstráció résztvevői egy Elég volt az állatokból a cirkuszokban! feliratú transzparens húzták ki az olasz főváros egyik legnagyobb terén, a Piazza del Popolón. A tér közepén álló szökőkutat (Fontana dei Leoni) négy oroszlán díszíti, közepén egy ókori egyiptomi obeliszk magasodik.

A színes festék a szökőkút egy részét borította be.

@weare.roma Due attivisti hanno sporcato la fontana dei due leoni a Piazza del Popolo ed esposto lo striscione: “Basta animali nei circhi”👇🏻😳 Sul posto i carabinieri che hanno fermato le 2 persone. Si tratta di un uomo e una donna che si trovano ora in caserma. Entrambi saranno denunciati per danneggiamento. Non si sa ancora l’entità del danno che ha subito il monumento. Crediti video: El Ricon de los viajeros Fonte: Open #roma #weareroma #piazzadelpopolo #animali #circo #animalisti #protesta ♬ suono originale - WeAre Roma

A helyszínen állandó állomáshellyel bíró csendőrök egy 33 éves férfit és egy 29 éves nőt vettek őrizetbe. Műemlékrongálás miatt feljelentést tettek ellenük. Az akciót az Állati Forradalom nevű mozgalom vállalta magára.

Mint ismert, az olasz parlament januárban szigorította a műemlékek és műkincsek rongálásáért kiszabható büntetéseket. A kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés mellett hatvanezer euróig emelték a fejenként kiszabható bírságot, amely több mint 22 millió forintnak felel meg.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

róma | piazza del popolo | szökőkút | szobor

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom