Úgy tűnik, nagyon szeretjük Ausztriát és nem mi vagyunk az egyetlenek

Erősen indult 2023/2024-es téli szezon az osztrák turizmus számára és ugyancsak szép számokkal zárult a tavalyi év.

2023 mintegy 151 millió vendégéjszakával +10,4%-os növekedést mutat 2022-höz képest. 45,2 millióval a vendégérkezések száma +13,6%-kal magasabb, mint 2022-ben. A 2019-es eredményekhez képest alig maradnak el a számok: a vendégéjszakák száma csupán 1%-kal, az érkezések száma 2,1%-kal kevesebb.

Ez azt jelenti, hogy az eredmények a 2023-as évben már majdnem újra elérték a pandémia előtti szintet.

A belföldi vendégéjszakák száma 2,6%-kal, a külföldieké 13,5%-kal nőtt. A jelentősebb küldőországok közül a legnagyobb növekedést a vendégéjszakák tekintetében az Egyesült Államok (+32,1%) és az Egyesült Királyság (+27,6%) után Magyarország érte el (+23,4%).

2023-ban a legnépszerűbb úti cél Tirol volt, ahol az összes vendégéjszaka közel egyharmadát regisztrálták (közel 48,5 millió). A dobogó második és harmadik helyén Salzburg tartomány (több mint 30 millió vendégéjszaka) és Bécs (több mint 17 millió vendégéjszaka) áll. A magyar turisták által közkedvelt Stájerország és Karintia közel azonos eredményt értek el (mintegy 13 millió vendégéjszakával).

A legnépszerűbb szálláshelytípus a 4/5 csillagos szálloda volt (közel 52,5 millió vendégéjszakával). A legnagyobb növekedést a kereskedelmi célú üdülőházak (+19,4% vendégéjszaka) és a 1/2 csillagos szállodák (+15,5% vendégéjszaka) érték el 2022-hez képest.

Az eddigi téli szezonban (november-december) mintegy 16,6 millió vendégéjszakát és 5,8 millió vendégérkezést regisztrált az osztrák turizmus, ami +5,6%-os növekedés a vendégéjszakák számában és +9,8%-os növekedés az érkezések számában, az előző év azonos időszakához képest.

„Tavaly összesen 636 600 magyar turista látogatott Ausztriába és 2 078 800 vendégéjszakát töltöttek el. Ez az eredmény, amely alig marad el az eddigi legjobb 2019-estől (648 425 vendégérkezés, 2 100 107 vendégéjszaka), felülmúlta az előzetes várakozásainkat és nagyon örülünk, hogy Ausztria ilyen népszerű az üdülővendégek körében. Mindez nagy reményekkel és optimizmussal tölt el minket az idei évre vonatkozóan” – nyilatkozta Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung budapesti irodájának vezetője.

(Forrás: Österreich Werbung, fotók: Getty Images)

utazás | népszerű | statisztika | eredmények | ausztria

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom