Ezeket a tárgyakat lopják el a leggyakrabban az ötcsillagos szállodákból

Az eredmény némileg meglepő lehet, de afelett sem könnyű napirendre térni, hogy még egy ötcsillagos hotelben sincsenek biztonságban a dolgok. Persze, ha leszámítjuk azokat az eseteket, amikor valaki eleve hátsó szándékkal érkezik.

A Wellness Heaven német spa- és luxusszálloda-kalauz 1376 szállodaigazgatót kérdezett meg arról, milyen tárgyakat visznek magukkal a leggyakrabban a vendégek.

A válaszokból pedig úgy tűnik, a legtöbb szállóvendég nem tud betelni a kényeztetéssel, amit a tartózkodás alatt kap:

a legcsábítóbb tárgyak ugyanis a törölközők és a fürdőköpenyek. Az igazgatók több mint fele szerint ezek a legkelendőbb cikkek.

Emellett gyakran kél lába vállfáknak, tollaknak, kozmetikumoknak, elemeknek és evőeszközöknek is. Kisebb viszont az érdeklődés a takarók, párnák és edények iránt. A kávéfőzők csábítása szintén csekély, de elsősorban az ötcsillagos szállodák vendégeire hat.

A szállodai vendégek körülbelül negyede visz el valamilyen műtárgyat, és ott is az ötcsillagos hotelek vannak a legnagyobb veszélyben. Egy ötcsillagos szállodából 4,3-szor akkora valószínűséggel lopnak el valamilyen műalkotást, mint egy négycsillagosból.

A tabletek hatszor gyakrabban landolnak a vendégek táskájában egy ötcsillagos szállodban, mint egy négycsillagosban.

Néhány vendégnek még tévével és matraccal is sikerült kijelentkeznie. A szállodai alkalmazottak szerint ezek a lopások rendszerint az éjszaka közepén történnek, amikor a parkolóba vezető liftek többnyire üresek.

Egy olaszországi szállodaigazgató arról számolt be, hogy egyszer egy zongorát is elloptak egyenesen a lobbiból. "Amint végigmentem az előcsarnokon, észrevettem, hogy valami hiányzik, és nem sokkal később megtudtam, hogy három ismeretlen, overallos férfi elvitte a zongorát, ami természetesen soha többé nem került elő" – osztotta meg a szálloda egyik alkalmazottja.

Az utazók a repülőről is szeretnek eltulajdonítani ezt-azt, légiutas-kísérők meséltek arról, hogy pontosan mi mindent. De nemcsak az ember alkotta, a természetes környezet sincs biztonságban.

(Forrás: New York Post, képek: Getty Images)

hotel | ötcsillagos | szálloda | lopás | tárgyak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom