Ötven éve nem történt ilyen a világ egyik legszebb természetes jégpályájával

A világ egyik legszebb jégpályájaként tartják számon az ottawai Rideau Canal Skatewayt, amely ötven éve példátlan módon nem tudott befagyni, így ugrani látszik a korcsolya-szezon.

A kezdőktől a tapasztalt korcsolyázókig garantáltan mindenkit elvarázsol Kanada fővárosának első számú korcsolyapályája, amely közel nyolc kilométeres hosszával a világ legnagyobbjának számít.

Mivel a természetes jégpálya gyakorlatilag áthalad Ottawa belvárosán, így egyedülálló perspektívát biztosít a turisták számára a város felfedezésére.

Biztosított legalábbis mindeddig. Idén ugyanis túl meleg volt Kanadában ahhoz, hogy a csatorna megfelelően befagyjon, a helyi meteorológiai szolgálat szerint a valaha volt harmadik legmelegebb telüket élik.

Ahhoz, hogy a csatorna lefagyjon és elbírja a korcsolyázók súlyát, legalább két hétig mínusz tíz és mínusz húsz fok közötti hőmérsékletre lenne szükség. Most, az ennél jóval enyhébb időjárás miatt a jég túlságosan porózus, nem csoda, ha

sokan attól tartanak, az idei teljes korcsolyaszezonnak búcsút inthetnek.

Ez igazán fájó, hiszen a csatorna általában napi huszonkétezer látogatót vonz, akik siklás közben megcsodálják a parlamentet, és útközben megállnak a bódésoron némi harapnivalókért és forró italért.

A korcsolyapálya korábban mindig december végén nyitott meg és akár hatvan napig is lehetett csúszkálni, az elmúlt években azonban ez az időpont egyre inkább kitolódott és egyre kevesebb ideig tudták csak nyitva tartani. Feltehetően ez is a klímaváltozás egyik fájó eredménye.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

Ottawa | klímaváltozás | kanada | korcsolyapálya | globális felmelegedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom