Öt évvel ezelőtt, május 20-án fogadta első vendégeit a Párisi Udvar Hotel Budapest, azonban a szálloda története tíz évvel ezelőtt kezdődött az épület teljes körű rekonstrukciójával és újjáépítésével. A kiemelt védettségű műemléképület, amely Budapest egyik ikonikus helyszíne és a városkép meghatározó része, 2019-ben nyerte el végső funkcióját. Ötcsillagos luxusszállodaként nap mint nap páratlan élményt nyújt vendégeinek, ötvözve a történelmi eleganciát a modern kényelemmel és szolgáltatásokkal.
A Párisi Udvar Hotel Budapest helyén korábban Magyarország első modern üzletháza állt, melyet a párizsi, „Passage des Panoramas” fedett bevásárlóutcája inspirált. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A hotelben 110, minden kényelemmel felszerelt szoba található, ebből tizennyolc prémium lakosztály és két elnöki lakosztály várja a vendégeket. Utóbbiak Budapest legnagyobb méretű elnöki lakosztályai, amelyek összesen több mint 400 négyzetméteren kínálnak egyedülálló élményt Budapest ötcsillagos kínálatában.
A szálloda születésnapi rendezvénye folyamán a Szépművészeti Múzeum & MuseumEvents közbenjárásával egy izgalmas játékon vettek részt a vendégek, amelynek során a Párisi Udvar épülete és annak történelme által inspirált rejtvényeket és titkos kódokat fejtettek meg. Az estén az arany, a méz és a méhes motívumok domináltak, amelyek nemcsak az esemény koncepciójában játszottak kiemelt szerepet, a szálloda történelmének is fontos elemeiként mutatkoznak meg. Az arany, a Párisi Udvar gazdag múltját és az elért eredményeket, mérföldköveket szimbolizálja; a méz a megélt emlékek édességét ragadja meg; míg a méhek az összefogó, szorgalmas és folyton pezsgő közösséget jelképezik, amely együttesen járul hozzá a szálloda sikereihez.
A születésnap tematikája mentén a szálloda kávézója és étterme – a Párisi Passage Café & Restaurant – megújította teadélután és koktélkínálatát is. A rendezvényen a vendégek megkóstolhatták a már elérhető süteményeket és a koktélt, amelyekben a méz, a hexagon forma és a méhek többféleképpen jelennek meg. A falatok mellett, a Golden Bliss névre keresztelt koktélkülönlegesség is fellelhető a bár menüjén, melyben vibráló citrusok és virágos jegyek mutatkoznak meg a selymes méz ízével kiegészítve.
„Az eltelt öt év számos sikere, elismerése és díja után, elérkezve 2024-hez, egy kitűnő, elkötelezett csapattal, a vendégek által kiválóra értékelt szolgáltatásokkal és erős partneri kapcsolatokkal vágunk neki a további éveknek. Biztosak vagyunk abban, hogy azok a Budapestre látogató vendégek és ügyfelek, akik igazán egyedi, különleges élményt keresnek, nálunk találják meg azt.” – mondta Schwindt-Kiss Andrea, a hotel igazgatója a születésnap kapcsán.
születésnap | párisi udvar hotel budapest | hyatt hotels | budapest | hotel
Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át
Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!