Lehet, hogy itt az ideje kicsit kevesebb helyet elfoglalni a világból

Bucsi Réka Vimeo-győztes animációs filmjének középpontjában a Budapest szívében található Plante. növénybolt, s természetesen a növények állnak.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott, filmjeivel a Sundance-en, a Berlinalén és az Oscar shortlisten szereplő alkotó műve hemzseg a növény- és állatvilág animált illusztrációitól. A kisfilm témafelvetése a Covid–19 okozta ellentmondásra épül, miszerint a gazdasági leállás negatív hatásai mellett a világ elcsendesedésével a természet, a növények és az állatok egyre nagyobb teret nyernek maguknak.

A film a Vimeo Stories in Place pályázatának egyik győztes alkotása, és abból az apropóból készült, hogy a Budapest szívében található Plante. növénybolt hogyan reagált a koronavírus okozta nehézségekre, hogyan alakították át a tulajdonosok gyakorlatilag egyik napról a másikra a növényboltjukat online üzletté. A Vimeo célja az volt, hogy napvilágra kerüljenek izgalmas sztorik olyan kisvállalkozásokról, amelyek küzdenek, alkalmazkodnak, találékonyak, őrült vagy meghökkentő ötleteik vannak, támogatva ezzel a filmkészítőket és a vállalkozásokat is. A filmeket karanténban, a koronavírus miatt az otthonukban maradó művészek készítették, mindössze tizenkét nap alatt.

video | animációs film | vimeo | plante | bucsi réka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom