Gyönyörű lett Prága új gyalogoshídja, ami a Moldva folyón ível át

Új gyalogos híd épült Prágában, hogy közvetlen kapcsolatot hozzon létre a város és a Štvanice-sziget között. A Bridge Structures és a Blank építésziroda által tervezett építmény elegáns kialakítása csodálatosan alkalmazkodik a gyalogosok és kerékpárosok mozgásához.

A híd ívelt kialakítása a forgalom áramlását segíti, közben pedig gyönyörűen beleolvad a környezetbe. A híd tökéletes összhangban van a prágai táj panorámájával, miközben összeköti a Holešovice és a Karlín partszakaszokat,  vagyis a várost a Štvanice-szigettel.

A parton található rámpa mindkét oldalon a tökéletesen sima és akadálymentes közlekedést teszi lehetővé, így a híd valóban összeolvad a járdaszinttel.

A vasbetonból készített híd fényes fehér márványra emlékeztető színezetet kapott és ötvenhét előregyártott alkatrészből készült el. Az építmény végén található, figurális állatmotívumokkal díszített bronz fogantyúkat Aleš Hvízdal szobrász alkotta meg, hogy

a légiesen könnyednek tűnő hídnak művészi hatást biztosítson.

A korlátokba világítást integráltak, a sziget bejáratához pedig Jan Hendrych szobrász A folyó című figurális szobrát helyezték el.

(Forrás: Designboom, fotók: Alex Shoots Buildings)

gyalogoshíd | híd | prága | csehország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom