Ezek a csodás olasz városok több mint 12 millió forintot adnak, ha odaköltözöl

Fantasztikus klíma, történelmi környezet, parádés ételek – ezek várják az olasz Presicce-Acquaricába költözőket. No, meg harmincezer euró.

Dél-Olaszország tárt karokkal várja a betelepülőket, akik most egy különleges program keretében akár harmincezer eurót is kaphatnak pusztán azért, hogy odaköltözzenek.

Ez forintra átszámítva több mint tizenkét milliót jelent.

A szóban forgó település Presicce-Acquarica, amely Salentóban, az olasz "csizma" sarkán található. Az elnéptelenedés sok vidéki városhoz hasonlóan ezt a varázslatos kisvárost is utolérte, ám most ismét felpezsdülhet az élet.

Presicce és Acquarica del Capo települései 2019-ben olvadtak össze, így jött létre Presicce-Acquarica csodás városa, ahol

festői táj, impozáns templomok, kanyargós utcák és rengeteg olajfa várja az ideérkezőket.

Salento régió is zseniális látnivalókat tartogat, labirintusszerű barlangjairól, csodálatos tengerparti őrtornyairól és hihetetlen étkezési kultúrájáról ismert. Ahhoz, hogy ez a mesebeli település tizenkét millió forintot adjon a betelepülőknek, csupán néhány dolgot várnak el.

Ingatlant kell vásárolniuk a városban és hivatalosan be is kell jelentkezni oda.

A kapott harmincezer eurót kizárólag ingatlan megvásárlására vagy felújítására fordíthatják

és csak a teljes költség felét vállalják át ilyen módon.

Rengeteg hasonló elgondolású programot hívnak mostanában életre az elnéptelenedés leküzdése érdekében Európa-szerte. Korábban szardíniai falvak ajánlottak tizenötezer eurót, spanyol városok pedig hihetetlenül olcsó bérleti díjakkal csábítják az embereket.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty Images)

ingatlan | ingatlanvásárlás | dél-olaszország | elnéptelenédés | támogatás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom