Egy népszerű turistaparadicsomban megbírságolják a negatív PCR-teszt nélkül érkezőket

A gyorsteszt eredményeit nem fogadják el.

Jövő héttől kezdve pénzbírságra számíthatnak azok a Puerto Ricóba utazók, akik nem tudnak bemutatni érkezéskor egy hetvenkét óránál nem régebbi negatív Covid–19 PCR-tesztet.

Egészen pontosan április 28-tól a negatív teszteredmény nélkül érkezőkre háromszáz dolláros (kilencvenezer forintos) bírságot szabnak ki, plusz a szabályszegőknek negyvennyolc órán belül még egy PCR-tesztet is el kell végeztetniük.

A szigorú rendelet értelmében a turistáknak kötelező bemutatiuk egy hetvenkét óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, méghozzá  "oltási státusztól függetlenül".

Az esetleges bírság alól akkor sem bújhatnak ki, ha már elvégezték a tesztet, de még nem kapták meg az eredményt. A gyorsteszt eredményét nem fogadják el.

A szigetre érkezőknek negyvennyolc órájuk van rá, hogy megkapják a teszteredményüket, majd feltöltsék a Travel Safe oldalra. Ha az eredmény megérkezik, és negatív, a bírságot elengedik. A pozitív teszteredményt produkálók viszont kötelesek orvoshoz fordulni és karanténba vonulni.

A rendeletek ellenére meglehetősen népszerűnek számító Puerto Ricóban este tíz és hajnal öt óra között kijárási tilalom van érvényben, a szállodák közös helyiségeit nem lehet használni, a maszkviselési szabályokat megsértők százdolláros (harmincezer forintos) büntetésre számíthatnak. A strandok nyitva vannak, a múzeumok, az uszodák és a látványosságok létszámkorlátozás mellett látogathatók, a nyilvános alkoholfogyasztás tilos.

Félig-meddig ide kapcsolódóan: az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

covid | bírság | tursiták | puerto rico | turisták

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom