Meg kellett változtatni a világ egyik leghosszabb repülőútjának útvonalát

Az ausztrál Qantas Airways üzemelteti a világ egyik leghosszabb útvonalát az ausztráliai Perth és London között. Most a közel-keleti helyzet miatt ideiglenesen változtatnia kellett az útvonalon, és átirányította a járatait.

Perth-ből Londonba tizenhét és fél óra alatt lehet eljutni, a legrövidebb út pedig az Indiai-óceánnal kezdődik, majd Srí Lanka felett folytatódik, áthalad India és Pakisztán, majd Irán és Törökország felett. Ezután átszeli a Fekete-tengert és a Krím-félszigetet, mielőtt elérné Romániát, majd Ukrajna nyugati csücske, Szlovákia, Csehország, Németország és Belgium felett haladva Nagy-Britanniába érkezne.

A Qantas naponta induló, közvetlen járata azonba sosem követte pontosan ezt az útvonalat, az időjárás, majd az ukrajnai háború miatt kellett módosítania azt, most pedig a közel-keleti harcok szóltak közbe.

Már a péntek hajnali gép más útvonalat választott és Pakisztán északi részén észak felé fordult, hogy Tádzsikisztánon át kerülje el Afganisztánt, majd Üzbegisztán, Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Grúzia (Georgia), Románia, Magyarország, Ausztria, Németország és Belgium felől érkezzen Londonba.

Az út körülbelül 45 perccel tartott tovább, de a továbbiakban, legalábbis a következő napok járatait illetően beiktatnak majd egy szingapúri megállót.

Londonból Perth-be továbbra is közvetlen járattal lehet utazni, a légitársaság többi Londonba tartó és onnan induló járatának útvonala változatlan maradt.

Korábban a Lufthansa jelentette be, hogy felfüggeszti bizonyos járatait.

(Forrás: Reuters, Independent, képek: Getty Images)

repülés | qantas | leghosszabb | repülő | útvonal

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom