Rekordot dönthet a tenger hőmérséklete a magyarok kedvenc nyaralóhelyén

Ahogyan a levegő, úgy a tenger átlaghőmérséklete is évről évre emelkedik a Horvátországban, és idén akár a korábbi rekord is megdőlhet.

A nyár eleje óta magas a napsütéses órák száma, a csapadék és a szél viszont kevés, így a tengerfelszín melegedésének semmi nem áll az útjában, és a felső rétegek nem is keverednek a mélyben lévő hideg vízzel.

Pasjaca

A korábbi rekordot a Mljet-szigeten található Mala Jezeránál mérték 2015. július 30-án, amikor a tenger ott 31,1 fokos volt.

Most kedden a tenger Mljetnél 29,3 fokosra melegedett, és ahogy folytatódik a napos idő, a hőmérséklet tovább emelkedik.

Pulát és Krket szintén csak néhány tizedérték választja el a rekordtól. A pulai 29 fok a 2015. július 23-án mért 29,4 fokkal versenyez. Zadarban 2015. július 25-én mérték a minden korábbinál magasabb, 28,4 fokos értéket, jelenleg pedig 26,6 fokon áll a higanyszál.

A temperatura-mora.hr időjárásportál előrejelzése szerint idén nyáron több helyi rekord is megdőlhet, az országosra azonban lehet, hogy még egy nyarat várni kell.

Horvátországban minden nyaraló megtalálhatja a számításait, akár egy kis Olaszországot, akár aktív kalandokat keres.

(Forrás: Total Croatia News, képek: Getty Images, Unsplash)

meleg | adria | tenger | Horvátország | hőmérséklet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom